PantherMedia 7605010 

În postarea de astăzi veți afla că pepenele verde are foarte multe de oferit! Este un fruct cu un gust deosebit, inconfundabil și, pe lângă toate, îți potolește setea cât ai clipi.

Pepenele verde este originar din Africa de Sud, unde condițiile climatice sunt perfecte – acesta iubește soarele și solul uscat și nisipos. Chiar și astăzi, pepenii verzi sălbatici încă mai cresc în stepele din Africa de Sud, dar sunt diferiți față de cei care îi cunoaștem noi și de care ne bucurăm. Gustul pepenilor sălbatici este oarecum amar. Din această cauză ei sunt recunoscuți pentru semințele lor, ce sunt procesate pentru folosință în diferite domenii. Asemeni semințelor de floarea soarelui din Europa, semințele pepenilor sunt prăjite și sărate, apoi servite ca o gustare sănătoasă; mai sunt folosite și pentru a se produce făină și ulei.

După cum se știe, pepenele verde conține multă apă – aproximativ 95% – lucru care face ca pepenele verde să fie răcoritor, mai ales în zilele fierbinți de vară. Dacă luam în calcul și suculența acestuia și aroma fructoasă, vom avea o gustare extraordinară și aproape fără calorii! La numai 24 kcal pe 100 grame, poți să te bucuri de pepenele verde la orice oră. Ce mod mai bun de a te hidrata există într-o zi toridă?

blase,makro,Nahaufnahme,farbe,diaet,tropfen,essen,exotisch,falling,essen,frisch,obst,gruen,gesundheit,freisteller,fluessigkeit,makro,melone,bewegung,natur,niemand,ernaehrung,organisch,ausschnitt,ausschnitt,rosa,pflanze,pulpe,rot,erfrischend,erfrischung,reif,rippled,team,schuss,schnitte,farbkleks,fruehjahr,studio,sommer,suesses,wohlschmeckend,tropisch,vitamin,waschen,wasser,wassermelone,welle,weiss,hintergrund

Însă pepenele verde are mai multe de oferit: nu numai că este bogat în vitaminele A și C, dar conține și niveluri mari de fier și o cantitate mică de sodiu; cele din urmă funcționează în legătură cu apa pentru a crea un efect de curățare asupra rinichilor noștri. Semințele de pepene verde conțin și ele foarte multe vitamine, minerale, carbohidrați și proteine vegetale. După cum vedeți sunt foarte multe ascunse într-un pepene verde! Deoarece pepenele este un fruct atât de cunoscut, poate fi cumpărat pe tot parcursul anului, din import. Când cumpărați un pepene verde, este o idee bună să verificați dacă este suficient de copt. Fiți atent la sunetul emis în momentul în care bateți în el. Dacă se aude un sunet domol, melodios, atunci pepenele este copt. Dacă se aude un sunet metalic, atunci nu este copt suficient. Dacă dumneavoastră considerați că un pepene este prea mare pentru a-l consuma tot, atunci vă recomandăm să cumpărați doar jumătate din supermarket, sau doar felii individuale, lucru care vă și permite să vedeți cât de copt e pepenele. Și dacă vreți să vă bucurați de pepene verde pentru o periadă îndelungată, vă recomandăm să îl depozitați în frigider unde va rezista până la 27 zile. Într-un compartiment BioFresh-Plus de la Liebherr, perioada de prospețime a pepenelui crește cu câteva zile.

Dacă pepenele tău are un gust nisipos, atunci acesta este prea copt – a fost lăsat pentru prea mult timp la soare.

Cel mai popular mod de a pregăti pepenele verde este de a-l tăia în jumătate, apoi în felii. Prin culoarea roșie atrăgătoare îl face ideal pentru a decora diferite preparate. pepenele verde are un gust extraordinar și ca smoothie. Pentru a face un smothie, pur și simplu scoateți semințele de la 300 grame de pepene, apoi il faceți piure și îl turnați într-o cană cu iaurt, 120 grame de lapte și o linguriță de zzahăr. Apoi adăugați două cupe de înghețată de vanilie și a,estecați până se face o cremă. Turnați în pahare, decorați cu mentă, serviți și bucurați-va de smoothie!

Ai vreo întrebare sau comentariu în legătură cu această postare? Discută-le cu noi pe Facebook sau folosește funcția de comentariu din josul paginii!