PantherMedia 13453534Radicchio, Lolo Rosso, Cicoarea…nume ce sună ca un trio de tenori vedete, dar defapt sunt doar numele unor soiuri populare de salată; care le putem cumpăra de la supermarket întregi sau în combinații de salate pre-ambalate. În următoarele săptămâni, pe măsură ce dezvoltăm tematica noastră despre salată, vă vom ajuta să recunoașteți tipurile existente, să descoperiți care sunt de sezon și de ce trebuie să existe salata la masa dumneavoastră în fiecare zi. Dar, mai întâi, să analizăm simpla salată verde…

Clasica salată verde

Salata verde a fost considerată pentru foarte mult timp cel mai popular soi de salată, dar în ultimii ani s-a simțit un declin, mai ales că a fost întrecută de salata iceberg. În pofida acestui lucru, în salatele de pe piață încă se mai folosește în proporție de 20%, ocupând locul al doilea și fiind în fața altor soiuri de salată, cum ar fi salata Romaine.

Salata verde este cultivată în special în Italia, Franța, Olanda, Belgia, Spania sau Germania și odată cu încălzirea solului –  cam din luna aprilie – salata se poate planta afară, fără protecție.  Salata verde ar trebui recoltată înainte de a atinge dimensiunea maximă, și după recoltare trebuie consumată în timp scurt sau depozitată în frigider. Într-un frigider salata verde se va menține proaspătă cam 5 zile, iar într-un compartiment BioFresh, până la 13 zile.

Salata verde conține aproximativ 95% apă, deci spunem fără ezitare că are puține calorii! Totuși conține foarte multe minerale, fibre, acid folic, vitamina A și vitamina C. Ca o regulă generală, salata verde cultivată pe câmp conține o concentrație mai mare de nutrienți sănătoși decât salata cultivată în sere sau solare. Vedem o diferență din punctul de vedere al conținutului de azot, care este considerabil mai scăzut la salata verde cultivată pe câmp.

PantherMedia A16574928

Sfaturi de preparare: Tăiați salata verde în bucăți și serviți-o ca aperitiv sau ca garnitură cu un dressing la propria alegere. Sau, dacă doriți ceva mai special, de ce să nu folosiți niște funze mari și tari de salată ca bază perfectă pentru un cocktail de fructe de mare? Și, evident, nu veți da greș niciodată dacă folosiți salata verde pentru a aduce un plus de prospețime oricărui tip de sandwich.

Este salata verde una din salatele dumneavoastră preferate? Așteptăm rețete apetisante de la voi! Folosiți funcția de comentariu de mai jos sau veniți pe Facebook pentru a crea discuții interesante!