Wist u dat voor sommige voedingsmiddelen kamertemperatuur meer geschikt is dan koeling? In dit artikel bespreken we 12 producten die u beter niet in de koelkast bewaart, tijd om wat ruimte te maken in uw koelkast!

1) Tomaten

We weten hoe heerlijk deze ronde vruchten smaken als ze koud onder een salade worden gemengd. Maar als u ze in de koelkast bewaart, gaan de smaak en de textuur verloren. Als u toch koude tomaten wilt, kunt u ze beter een paar uur voor het eten in de koelkast leggen.

2) Avocado

Als u een onrijpe avocado in de koelkast legt, vertraagt u het rijpingsproces. Wilt u uw avocado snel laten rijpen, leg hem dan buiten de koelkast in een papieren zakje met een appel of banaan.

3) Aardappelen

Aardappelen in de koelkast bewaren, kan hun smaak veranderen en ze snel doen rotten. Bewaar ze op een koele, droge plaats, dat is ideaal.

4) Uien

Bewaar uien op een droge, open plek, beschermd tegen zonlicht. Bewaar ze ook niet samen met aardappelen. Aardappelen geven een gas af dat het rijpingsproces kan versnellen en uw uien te snel laat bederven.

5) Knoflook

Net als uien heeft knoflook luchtcirculatie nodig om hem lang te bewaren.

6) Pindakaas

Hebt u jam en pindakaas gekocht voor op de boterham? Bewaar uw jam zeker in de koelkast, maar laat de pindakaas in de voorraadkast staan. Pindakaas kunt u best op kamertemperatuur bewaren en dan kunt u hem ook makkelijker uitsmeren.

7) Ketchup en mosterd

Ketchup en mosterd bevatten chemicaliën die de groei van bacteriën remmen, u kunt ze dus veilig bewaren in uw voorraadkast.

8) Honing

Leuk weetje: wist u dat honing nooit bederft? Zelfs niet als u hem gewoon in de keukenkast bewaart.

9) Bananen

Deze vrucht met hoog kaliumgehalte rijpt niet meer wanneer u ze in de koelkast bewaart. Bewaar groene vruchten dus buiten de koelkast.

10) Appelen, peren, perziken, nectarines

U kunt deze sappige vruchten probleemloos ongeveer 7 dagen in een fruitschaal op uw eettafel bewaren. Bovendien fleuren hun frisse kleuren uw keuken of woonkamer op!

11) Brood

Brood wordt droog en onaangenaam om te eten als u het koelt of invriest. Wij raden aan het in een gesloten plastic zak in uw voorraadkast te bewaren.

12) Rijst

Ongekookt kunt u rijst jarenlang in uw voorraadkast bewaren. Alleen gekookte rijst moet gekoeld worden bewaard.

 

Heb je vragen of opmerkingen over dit artikel? Schrijf ons! Laat een reactie achter onder dit bericht of discussieer met ons op Facebook.