Wat voor groenten en fruit geldt, geldt ook voor bloemen. Het boeket dat u morgen cadeau wilt geven, blijft langer vers in de koelkast. Hieronder vindt u nog enkele voorbeelden van dingen die u nooit gedacht zou hebben om in de koelkast/vriezer te stoppen.

Bloemen blijven langer vers in de koelkast.

Kersen ontpitten

Leg de kersen een tijdje in de diepvriezer. Dan kunt u ze gemakkelijker ontpitten. Dat trucje geldt ook voor paranoten. Als u ze in diepvriesvak legt, kunt u de schelpen gemakkelijker verwijderen.

Kersen zijn gemakkelijker te ontpitten als ze even van te voren in de vriezer worden gelegd.

De brandtijd van kaarsen verlengen

Het is nuttig om kaarsen een uurtje in het diepvriesvak te leggen. De was wordt dan harder en warmt trager op als u de kaarsen onmiddellijk daarna aansteekt. Dat zou de brandtijd van kaarsen verlengen. Hebt u uw kaarsen ooit in het diepvriesvak bewaard? En brandden ze inderdaad langer?

Kaarsen branden trager als ze een uurtje op voorhand in het vriesvak bewaard worden.

Cosmetica bewaren

Sommige cosmetische producten, zoals oogcrèmes, kunt best ook in de koelkast bewaren. In dit geval zorgt de koeling voor een prettig neveneffect – het helpt de producten om de zwelling te verminderen. Crèmes die vitamine C, retinol, peptiden of zuren bevatten, zijn ook geschikt om in een koude omgeving te bewaren. Maar let op, niet alle cosmetica horen thuis in de koelkast. De koelkast zou ook de houdbaarheid van nagellak verlengen. Maar door de koude wordt de nagellak kleverig en is hij moeilijker aan te brengen. Als het flesje niet goed afgesloten is, kan hij ook vocht opnemen. Wat de houdbaarheid van nagellak echt verbetert, is het flesje altijd gesloten houden en beschermen tegen direct zonlicht!

Let op: niet alle cosmetica zijn geschikt om in de koelkast te bewaren!

Welke huishoudelijke trucs heeft u al getest? Deel gerust uw ervaringen door een reactie achter te laten onder dit bericht. Of chat met ons op Facebook.