Diepvriezers doen meer dan koude lucht produceren. Deze apparaten zijn ook zeer nuttig in het dagelijks leven. Dit is wat ze nog kunnen buiten koelen.

Luizen uit knuffels verwijderen

Luizen zijn een nachtmerrie voor ouders van jonge kinderen. Als kleuters van school komen en op hun hoofdje krabben, moet niet alleen hun haar met speciale kammen en shampoos worden behandeld. Hoofdluizen en neten nestelen zich ook in knuffels en kleding. U kunt ze bijvoorbeeld verwijderen door de knuffels en kleding enkele dagen in de diepvriezer te bewaren. Ook stofmijten verdwijnen na een verblijf bij vriestemperaturen. En zo’n verblijf van een week maakt ook komaf met motten. Vergeet niet om de kleding of knuffels altijd in een plastic zak te doen voor u ze in de diepvriezer legt.

In het diepvriesvak kan zacht speelgoed worden ontdaan van alle luizen die zich erin hebben genesteld.

Vaarwel, stinkende schoenen

Maar de ijzige temperaturen zijn ook nuttig voor andere dingen. Het helpt ook om slechte geuren kwijt te raken. Neem het voorbeeld van stinkende schoenen. Doe ze gewoon in een plastic zak en zet ze twee dagen in de vriezer. Hebt u deze tip al geprobeerd? En heeft de diepvriezer uw schoenen ook echt opgefrist? Een andere tip is de schoenen in de winter op het balkon te leggen.

Volgens sommige huishoudtips kan de diepvriezer ook uw schoenen opfrissen.

Verwijderen van vervelende kauwgom

Koude kan ook andere lastige zaken helpen oplossen. Bijvoorbeeld als er kauwgom in uw kleding vastzit. Leg het kledingstuk in de vrieze totdat de kauwgom helemaal hard is. U kunt de kauwgom dan verwijderen door het kledingstuk in verschillende richtingen te rekken. Een oude tandenborstel kan hier ook bij helpen. Met deze methode kunt u ook aan elkaar klevende postzegels of te vroeg gesloten enveloppen losmaken. Door de koude komt de lijm los en kunt u de postzegels of de enveloppe opnieuw gebruiken.

Verwijderen van was en hars

Was en hars kunnen kleverige resten achterlaten. Naast kauwgom kan de vriezer ook was verwijderen. Net als kauwgom kunt u hem gemakkelijk afpellen na een kort verblijf in de ijzige temperaturen van de diepvriezer. Hetzelfde geldt voor hars. Resten van glas- en rotswol kunt u eveneens gemakkelijker uit kleding verwijderen als u het kledingstuk enkele uren in een plastic zak in het diepvriesvak legt.

Kousen weer in vorm brengen

Een nachtje in de vriezer kan uw favoriete panty weer in vorm brengen. De kou spant de vezels op en kan zelfs het risico van ladders verminderen. Dat geldt ook voor jeans. Een handige tip om uit te proberen! Een nachtje in de diepvriezer zorgt voor een aangenaam frisse jeans op warme zomerdagen.

De vriezer helpt om panty’s en jeans weer in vorm te krijgen.

Welke huishoudelijke trucs heeft u al getest? Deel gerust uw ervaringen door een reactie achter te laten onder dit bericht. Of chat met ons op Facebook.