Heeft u het vermoeden dat uw oude vriezer niet meer goed werkt? Dan kunt u er nu met een eenvoudige tip achter komen. Alles wat u nodig heeft is een muntstuk…

Heeft u ooit uw vriezer of vriesvak geopend om kleine plasjes water te vinden? Zijn uw diepvriesgroenten klonterig als u ze uit uw diepvriezer haalt? Dit kunnen tekenen zijn dat uw diepvriezer of diepvrieskist het niet langer goed doet. Een goede werking die gemakkelijk kan worden getest met behulp van een muntstuk:

  1. Plaats een bakje met water in het vriesvak.
  2. Als het water bevroren is, leg dan een muntstuk op het ijs.

Als uw vriezer af en toe uitvalt, zal het bevroren water in het bakje een beetje smelten en zal de munt geleidelijk aan zinken. Afhankelijk van hoe lang het ontdooiproces duurt, zal het stuk ofwel bevriezen op het ijs ofwel naar de bodem zinken in het ergste geval. Als de munt boven het ijs blijft, betekent dit dat uw vriezer goed werkt.

Deze tip is vooral handig als u voor langere tijd weggaat en wilt weten of uw diepvriesproducten nog eetbaar zijn als u terugkomt. Voedingsmiddelen die gedeeltelijk worden ontdooid en vervolgens opnieuw worden ingevroren, kunnen niet alleen van smaak veranderen, maar ook ongeschikt worden voor consumptie. Voorzichtigheid is dus geboden!

Bovendien beschikken de meeste Liebherr-vriezers over een visueel en akoestisch alarm om u te waarschuwen bij een storing of een deur die niet goed gesloten is, maar ook over de FrostControl-technologie. Wanneer zich tijdens uw afwezigheid een stroomstoring voordoet en de storing is bij thuiskomst opgelost, toont de vriezer de hoogst behaalde temperatuur. Zo weet u altijd of uw diepvriesproducten nog geconsumeerd kunnen worden. Heel geruststellend!

 

Heeft u vragen of opmerkingen na het lezen van dit artikel? Schrijf ons! Laat een reactie achter onder dit bericht of discussieer met ons op Facebook.