Begint uw koelkast vreemd te ruiken en kunt u de geur niet overwinnen ondanks al uw pogingen om het apparaat schoon te maken? Hier vindt u enkele handige tips die u kunnen helpen.

Vlekken kunnen de hoofdoorzaak vormen van geuren in uw koelkast. Er zijn echter nog veel andere mogelijke redenen. Soms ligt de oorzaak bij vergeten voedsel dat achteraan een plank ligt of bij het feit dat de koelkast wordt uitgeschakeld en gedurende een langere tijd gesloten blijft alvorens ze vooraf te reinigen.

Wat veroorzaakt geuren in uw koelkast

Geuren zijn bacteriën. Als de binnenkant van uw koelkast een onaangename geur heeft, is dit het teken dat bepaald voedsel slecht is geworden, dat er iets is gemorst of dat het tijd is om koelkast grondig schoon te maken.

Manieren om uw koelkast te reinigen

Houd uw koelkast proper en fris met natuurlijke items die u reeds in uw voorraadkast hebt.

  • Maak de koelkast helemaal leeg zodat u grondig kunt reinigen.
  • Veeg over het oppervlak met azijn verdund in water (drie delen warm water, een deel azijn) of pers het sap van een citroen rechtstreeks op een spons en veeg het oppervlak af.
  • Veeg vervolgens de dozen, potten, flessen enz. met dezelfde oplossing af, voornamelijk rond het deksel of de afdichting.
  • Zorg ervoor dat u ook de planken afveegt.
  • Ga na de reiniging met een droge doek door de binnenkant van de koelkast.
  • Zorg ervoor dat uw voedsel stevig is afgesloten zodat ze veilig zijn voor bacteriën en er geen sterke geuren uit de dozen komen.
  • Ontdooi het voedsel nooit rechtstreeks op de planken. Plaats de items op een bord of in een kom, zodat er geen plas water achterblijft.
  • Om een frisse geur in uw koelkast te bewaren, kunt u een shotglas vullen met zuiveringszout of een katoenen bal in vanille-extract laten weken (leg dit op een onopvallende plaats in de koelkast). Koffieliefhebbers kunnen het shotglas ook met geroosterde koffiebonen vullen. Die zullen de sterke en blijvende geuren zeker absorberen.
  • Laat de deur(en) van de koelkast open als de koelkast voor langere tijd moet worden uitgeschakeld.

Reinig uw koelkast elke week met een natte en droge doek. Uiterlijk om de twee maanden zou er een grondigere reiniging moeten plaatsvinden. De gezondheid van uw gezin gaat boven alles. Vergeet dit dus niet!

 

Meer informatie? Neem gerust contact met ons op! Gebruik de commentaarfunctie onder dit artikel of discussieer mee met ons op Facebook.