Aaah, vreselijk! U let één seconde niet goed op en lap: u slaat uw benen nietsvermoedend over elkaar en nu wordt uw gloednieuwe jeans gesierd door een vieze kauwgom die onderaan de tafel kleefde. Irritant. Hoe gaat u in hemelsnaam die vieze brij weer van uw broek krijgen? Liefst zonder uw kleding te beschadigen en zonder bijtende chemische behandelingen.

Er gaat niets boven kauwgom om wakker te blijven en de vorming van speeksel te stimuleren. Zo hebt u nooit een droge mond en bovendien verkleint het risico op tandbederf. Als u tenminste voor de suikervrije variant kiest natuurlijk. Dat u urenlang op een kauwgom kan blijven kauwen, is te danken aan de specifieke samenstelling, die naast een natuurlijke of synthetische rubberachtige basissubstantie ook weekmakers, vulstoffen en glijdmiddel van levensmiddelenkwaliteit bevat. Voor het aroma staan natuurlijke smaakmiddelen als suiker of zoetstoffen in.

Zoet, pikant of zuur: kauwgom is er in alle vormen en smaakvarianten.

Maar terug naar ons kleverige probleem. Kauwgom wordt elastisch gemaakt zodat u er lekker lang op kunt kauwen. Maar dat betekent ook dat u zo’n kleverig bolletje niet zomaar kunt verwijderen. Gelukkig is er een heel simpel trucje waarmee u kauwgom vrij gemakkelijk weer van uw kleding krijgt. Het principe erachter is al even simpel: u moet ervoor zorgen dat de kauwgom zijn elasticiteit verliest. Hoe u dat doet? Door hem af te koelen. IJskoude kauwgom plukt u zo weer van uw broek.

Uw vrieskast – redder in nood

Pfieuw! Om ons kauwgomprobleem op te lossen hebben we helemaal geen geavanceerde apparatuur of chemische stoffen nodig. Gewoon uw vriesvak volstaat. En zeg nu zelf: wie heeft dat niet in huis? Stop voor de zekerheid uw getroffen kledingstuk in een diepvrieszakje en leg dat in het vriesvak. Aangezien uw Liebherr-vriezer temperaturen haalt van -18°C, hoeft u nu alleen nog maar enkele uurtjes geduld te oefenen. Zodra de kauwgom steenhard bevroren is, kunt u hem gewoon met de hand van uw broek plukken. Is er toch een vlek achtergebleven? Geen probleem: even in de wasmachine en ook die is weg.

Mag uw kledingstuk niet in de wasmachine? Ook in dat geval biedt koude de oplossing. Wrijf een paar minuutjes met een ijsblokje over de vlek en peuter de kauwgom er vervolgens af met een stomp voorwerp, zoals de achterkant van een smeermes of iets dergelijks. Vlekken verwijdert u met wat afwasmiddel en water. Ziezo, probleem opgelost!

 

Hebt u vragen over het verwijderen van kauwgom uit uw kleren? Schrijf ons! Laat een reactie achter onder dit artikel of discussieer met ons op Facebook.