Soms meer luchtvochtigheid, soms minder… allemaal afhankelijk van wat het beste past! In Liebherrs BioFresh-toestellen zorgen de DrySafe en de HydroSafes voor optimale bewaarcondities voor verschillende soorten voedsel.

drysafe-hydrosafe_4_liebherr

Herinnert u zich de laatste keer dat u ging winkelen en een voorraad fruit, groenten, vlees of vis insloeg? Hoeveel van dat voedsel werd uiteindelijk niet opgegeten omdat het, na enkele dagen in de koelkast, zijn versheid verloor en niet meer smakelijk leek. Wel, dat hoeft niet het geval te zijn. Waarschijnlijk verloor uw voedsel zijn versheid omdat het werd bewaard in een ongeschikte omgeving. Wanneer het in de juiste omstandigheden wordt bewaard, blijft voedsel veel langer vers. Hierdoor behouden de producten zowel hun voedingswaarde (vitaminen, mineralen en sporenelementen) als de geweldige smaak.

Liebherr BioFresh-lades (DrySafe/HydroSafe) maken het u, in combinatie met een temperatuur van 0°, mogelijk de optimale bewaaromgevingen te creëren. Het vitamine- en mineraalgehalte van fruit, groenten, vlees, vis en zuivelproducten zal, in vergelijking met een normale koelkast, veel langer behouden blijven. BioFresh-lades bieden een soort van ‘op maat gemaakte versheidsomgeving’ voor voedsel. Laat ons eens bekijken hoe…

De DrySafe, met een lage vochtigheidsgraad en een lage temperatuur, is perfect voor het bewaren van vis, vlees en zuivelproducten. De DrySafe is dus bijzonder geschikt voor het bewaren van voedsel met een lagere luchtvochtigheid dan fruit en groenten. Belangrijk: alle producten die worden bewaard in de DrySafe, moeten in luchtdichte verpakkingen zitten om uitdroging te voorkomen.

Aan de andere kant is de HydroSafe (‘hydro’= ‘vocht’) ideaal voor het bewaren van fruit en groenten. Dus voedsel dat een hoger vochtigheidsgehalte heeft dan producten zoals kaas of vlees. Met de schuifregelaar kunt u de luchtvochtigheid nauwgezet controleren. Als een algemene vuistregel moet u naargelang er meer producten in de HydroSafe worden bewaard, de schuifknop meer openzetten om vocht te laten circuleren.  De pictogrammen op de schuifknop hebben de volgende betekenissen: één druppel staat voor een lage vochtigheidsgraad, meerdere druppels staan voor een hoge vochtigheidsgraad.

drysafe-hydrosafe_1_liebherr

 

Perfecte organisatie van voedsel: de DrySafe kan worden gebruikt om zuivelproducten, vlees en vis te bewaren, terwijl fruit en groente kan worden bewaard in de HydroSafe

Merk op: voedsel dat wordt bewaard in de HydroSafe zou altijd zonder verpakking moeten worden bewaard zodat lucht er op de juiste manier rond kan circuleren. U bent waarschijnlijk bekend met bladgroenten die starten te ‘zweten’ in hun plastic verpakking wanneer ze in de fruit- en groentelade worden bewaard. Deze voedingswaren moeten kunnen ‘ademen’. Sommige marktkramers weten dit maar al te goed en misschien hebt u al opgemerkt dat ze hun salade in krantenpapier verpakken in plaats van in plasticzakken.

Ontdek meer over BioFresh en de ideale luchtvochtigheid in onze video:

 

 

Hebt u vragen of opmerkingen? Schrijf ons! De commentaarfunctie vindt u onder deze bijdrage. Of discussieer met ons op Facebook.

 

Of schrijf u in voor onze FreshMag nieuwsbrief!

[wysija_form id=”1″]