Iedereen heeft het wel eens meegemaakt. Kerstavond nadert met rasse schreden en er is altijd die stormloop van last-minute aankopen, zodat we echt alles in huis hebben voor de komende feestdagen. En als je niet goed genoeg van te voren plant, kom je weer in de lange wachtrijen van de supermarkt te staan. Met deze 5 tips helpen we jou aan een totaal ontspannen kerstdiner.

Met deze 5 tips helpen we jou aan een totaal ontspannen kerstdiner.

1) Plan jouw maaltijden op tijd

Het is allemaal een kwestie van planning. Begin met na te denken over hoe je jouw kerstmaaltijd er uit wilt laten zien, rekening houdend met de huidige sanitaire maatregelen. Op dit punt is het ook belangrijk om te weten te komen welke voorkeuren jouw eventuele gasten hebben, bijvoorbeeld of ze liever geen vlees eten.

2) De perfecte boodschappenlijst

Zodra je de individuele gerechten voor de kerstmaaltijd hebt vastgelegd, is het tijd om een boodschappenlijstje aan te maken. Onze tip hier is om na te denken over de indeling van de supermarkt. Schrijf bovenaan de lijst de ingrediënten op die je vindt zodra je de winkel binnenkomt, en zo verder. Dit zal je helpen om alles bij te houden en ervoor te zorgen dat je niets belangrijks vergeet. Als je geen fan bent van het traditionele boodschappenlijstje, dan kan je ook een lijstje aanmaken in de notities van jouw smartphone.

3) Wanneer wat kopen?

Nu je jouw boodschappenlijstje hebt verfijnd, is het enige wat je nu nog nodig hebt de perfecte timing. Het is het beste om ervoor te zorgen dat je al die essentiële kerstingrediënten, die klaar zijn voor gebruik, ruim van tevoren in jouw kast hebt liggen. Denk hierbij aan (schuim)wijn, koffie, thee, koekjes en kruiden. Het beste is echter om niet meer dan een week voor de feestdagen verse levensmiddelen te kopen en dit, afhankelijk van het soort, in de vershoudzone (BioFresh) van jouw (Liebherr) koelkast te bewaren.

4) Vermijd piekuren!

Voordat je naar de supermarkt gaat, denk na over het vermijden van de piekuren. Plan jouw bezoek indien mogelijk in de ochtend, en niet noodzakelijk ’s avonds na het werk of op een zaterdag. Dit is momenteel niet alleen veiliger maar ook tijdbesparend.

5) Voedselresten ondanks jouw precieze planning?

Als er ondanks al jouw zorgvuldige planning toch nog te veel eten overblijft, vries je de restjes gewoon in of bewaar je ze een paar dagen in de koelkast. Zo vermijdt je voedselverspilling en kun je een tweede keer genieten van een heerlijke feestmaaltijd! Lees hier alles over restjes invriezen.

 

Gewapend met deze tips, ben je zeker van een rustig en ontspannen kerstdiner!

 

Vond je dit een leuk artikel? Schrijf ons! Laat een reactie achter onder dit bericht of discussieer met ons op Facebook.