Bij sommige Liebherr koelkasten en diepvriezers zitten er aluminium zakjes tussen de condensor aan de achterzijde van het apparaat. Het ziet er misschien uit alsof ze daar niet horen, maar ze horen daar wel! Waarom moet je deze niet verwijderen?

Je hebt ze misschien weleens gezien; een beetje vreemd uitziende aluminium zakjes aan de achterzijde van het apparaat tussen de condensor (dat zwarte traliewerk). Heb je jezelf weleens afgevraagd waar die toch voor dienen?

We zullen het uitleggen. En maak je geen zorgen; het is geen moeilijk technisch verhaal. In koelkastenjargon worden deze zakjes warmteaccumulators genoemd. Ze hebben een belangrijke functie: de zakjes zitten tussen de condensor en zorgen ervoor dat de warmte, die uit het interieur onttrokken wordt, nog beter via de condensor wordt afgevoerd. Doordat deze accumulators de warmte beter afvoeren kan het apparaat efficiënter koelen. Goed voor het milieu én goed voor je energierekening dus!

 

Niet verwijderen

Na aanschaf van een apparaat is misschien niet altijd duidelijk dat deze vreemde aluminium zakjes een belangrijke functie hebben. Daarom worden ze nog weleens per ongeluk verwijderd.

Doe dit niet! Ze zorgen ervoor dat het apparaat energiezuiniger werkt. Om te voorkomen dat ze worden verwijderd zitten er kleine blauwe labels aan de zakjes die aangeven dat de accumulators niet moet worden verwijderd.

Heb je nog vragen? Of heb jij nog goede tips? Schrijf ons! Laat een reactie achter onder dit bericht. Of discussieer met ons op Facebook.