Kwaliteitsvolle wijnglazen zijn zeer belangrijk als u van een uitstekende wijn wilt genieten. Nadat u in eersteklas glazen hebt geïnvesteerd om uw wijnervaring te verbeteren, moet u ze echter goed onderhouden. Wat houdt dit precies in?

In de wereld van vandaag kunnen de beste wijnhandelaars het zich simpelweg niet veroorloven eender welk aspect van hygiëne met betrekking tot hun vaten, reservoirs, slangen en pompen te verwaarlozen. Op dezelfde manier moet u, als u thuis van kwaliteitswijnen wilt genieten, ervoor zorgen dat uw wijnglazen proper zijn. Dit wordt vaak over het hoofd gezien, maar is erg belangrijk omdat onzuiverheden of resten gemakkelijk kunnen voorkomen dat u optimaal van uw wijn geniet.

Wees gerust, zelfs dure wijnglazen mogen in de vaatwasser!

Wanneer u uw beste glazen in de vaatwasser wast, dient u echter altijd de deur van de vaatwasser op het einde van de cyclus te openen om de stoom vrij te laten. Stoom kan namelijk nogal agressief zijn voor gevoelige glazen en als u dit niet doet, kan het glas na verloop van tijd aanslag vertonen. Verder is het belangrijk om de glazen grondig te spoelen, met de hand of in de vaatwasser. Zo verwijdert u resten van het reinigingsmiddel. Zorg er hierbij voor dat het spoelmiddel dat u gebruikt zelf geen sterke geur heeft. Gebruik bovendien altijd een schone en geurloze theedoek; theedoeken die vochtig waren en vervolgens opdrogen kunnen een licht muffe smaak in het glas veroorzaken.

Bewaar wijnglazen niet omgekeerd

Wanneer u wijnglazen in een kast opbergt, vermijd dan de slechte gewoonte om ze omgekeerd te zetten. De lucht die erin opgesloten zit kan hierdoor muf worden.

En nog een schoonmaaktip voor diegenen die graag hun rode wijn in een karaf willen decanteren: de beste manier om kalkafzettingen en verkleuring van de karaf te verwijderen, is om de karaf met warm water te vullen en één of twee reinigingstabletten voor een kunstgebit toe te voegen. Laat een nacht staan, spoel goed af en uw karaf ziet er weer zo goed als nieuw uit!

Heb je vragen? Schrijf ons! Laat een reactie achter onder dit bericht. Of discussieer met ons op Facebook.

 

Of schrijf u in voor onze FreshMag nieuwsbrief!

[wysija_form id=”1″]