Je koelkast gebruik je natuurlijk voor het bewaren van verse groenten en fruit, drankjes en andere boodschappen. In de vriezer vind je vaak brood, ingevroren kliekjes, ijs en pizza. Maar je kunt de koelkast en vriezer ook voor andere dingen kunt gebruiken. Dit zijn onze beste tips!

Lifehacks voor je koelkast: houd bloemen langer mooi

1. Houd bloemen langer mooi

Heb je een boeket gekocht dat je morgen pas cadeau wilt geven? Bewaar de bloemen dan in de koelkast, zo blijven ze langer mooi! Om thuis langer van je bloemen te genieten kun je ze ’s nachts in de koelkast bewaren. Het deelbare draagplateau, dat in veel Liebherr apparaten standaard is, maakt het makkelijk om ze met vaas in de koelkast te plaatsen.

2. Weg met stinkende schoenen

De lage temperatuur in een vriezer helpt tegen nare geuren. Doe stinkende schoenen in een plastic zak en plaats deze twee dagen in de vriezer, je zult merken dat de stank verdwenen is! ’s Winters kun je je schoenen natuurlijk ook buiten in de tuin of op het balkon leggen.

3. Kauwgomvlekken verwijderen

Er is niets zo vervelend als kauwgomvlekken in je favoriete kledingstuk. Leg het kledingstuk in de vriezer totdat de kauwgom helemaal hard is. Je kunt de kauwgom nu verwijderen door het kledingstuk in verschillende richtingen te rekken. Een oude tandenborstel kan hier ook bij helpen.

Hetzelfde geldt overigens voor kleverige (kaars)was en hars!

4. Kaarsen langer laten branden

Nieuwe kaarsen kun je het beste een nachtje in de vriezer leggen voordat je ze aansteekt. De was wordt hierdoor harder en warmt minder snel op. Dit verlengt de brandtijd van je kaarsen en ze druipen ook nog eens minder!

5. Verkoelende aftersun

Bewaar aftersun crème in de koelkast voor een extra verkoelend effect na een dag zonnen.

6. Houd je spijkerbroeken mooi

Een spijkerbroek moet je eigenlijk zo min mogelijk wassen, daar kan spijkerstof namelijk niet goed tegen. Vaak wassen resulteert in een vale en vormloze broek. In plaats daarvan kun je een spijkerbroek het beste 24 uur in de vriezer leggen. De kou doodt de bacteriën waardoor je broek zo weer fris is zonder dat de vorm en kleur verloren gaan! Doe de broek wel even in een luchtdichte plastic zak voordat je hem in de vriezer legt. Vlekken verdwijnen natuurlijk niet in de vriezer, behandel deze van tevoren of doe hem in de wasmachine als het echt niet anders kan.

7. Minder kans op ladders in je panty

Een nachtje in de vriezer kan je favoriete panty weer in vorm brengen. De kou spant de vezels op en kan zelfs het risico van ladders verminderen!

8. Weg met luizen

Luizen zijn een nachtmerrie voor ouders van jonge kinderen. Als kleuters van school komen en op hun hoofdje krabben, moet niet alleen hun haar met een speciale kam en shampoo worden behandeld. Hoofdluizen en neten nestelen zich namelijk ook in knuffels en kleding. Door de knuffels en kleding enkele dagen in de vriezer te bewaren gaan de luizen dood. Vergeet niet om de kleding of knuffels altijd in een plastic zak te doen voor je ze in de diepvriezer legt om te voorkomen dat ze in aanraking komen met voedsel.

 

Heb jij een van deze lifehacks weleens geprobeerd? Of heb je nog handige tips voor je koelkast of vriezer? Wij zijn benieuwd. Schrijf ons! Laat een reactie achter onder dit bericht. Of discussieer met ons op Facebook.