De boodschappen; de een haalt elk weekend alles voor een week in huis, de ander gaat het liefst dagelijks naar de groenteboer of slager voor (dag)verse producten. Sommigen vinden het heerlijk om veel tijd voor de boodschappen uit te trekken, voor anderen is het een noodzakelijk iets wat zo snel mogelijk moet gebeuren.

Boodschappen

Ongeacht je shoppingpatroon, er is één ding dat we allemaal doen als we thuiskomen: de boodschappen opruimen! Tijdens het opruimen blijft de deur van de koelkast vaak te lang openstaan. Terwijl je de inhoud van je koelkast aan het herschikken bent om ruimte te maken, worden ondertussen de eerder gekoelde levensmiddelen blootgesteld aan de warme lucht en de stijgende temperatuur. Liebherr heeft rekening gehouden met hoe je de koelkast gebruikt en daarom hebben veel Liebherr koelkasten een SuperCool-functie.

Hoe werkt de SuperCool-functie?

Bij het inschakelen van de SuperCool-functie wordt de temperatuur in de koelkast tijdelijk verlaagt naar de koudste temperatuurinstelling, dit is afhankelijk van het apparaat tussen de +1°C en +3°C. Hierdoor wordt een grote temperatuurstijging als je de koelkastdeur lang open laat staan voorkomen. Bovendien worden de nieuwe boodschappen sneller gekoeld als je ze in de koelkast plaatst, dit zorgt ervoor dat ze langer houdbaar blijven. Schakel daarom de SuperCool-functie in voordat je boodschappen gaat doen! Om onnodig energieverbruik te voorkomen, schakelt de SuperCool-functie zichzelf altijd weer uit.

SuperCool Liebherr

Automatisch inschakelen van SuperCool

Ik kan me voorstellen dat je er niet altijd aan denkt de SuperCool-functie in te schakelen als je boodschappen gaat doen. Ook daar heeft Liebherr aan gedacht. Steeds meer Liebherr koelkasten zijn geschikt voor de SmartDeviceBox. Hiermee verander je de koelkast in een slimme koelkast. Door je koelkast te verbinden met IFTTT (If This Then That) kun je bijvoorbeeld de SuperCool-functie automatisch laten inschakelen als je in de buurt van jouw supermarkt bent. Of doe je bijvoorbeeld altijd boodschappen op zaterdag? Dan kun je de functie automatisch zaterdagmorgen, wanneer jij nog in bed ligt, inschakelen. Handig toch?

 

Heb je vragen over SuperCool of over het efficiënt gebruiken van je koelkast? Schrijf ons! Laat een reactie achter onder dit bericht. Of discussieer met ons op Facebook.