Wanneer je met ons contact opneemt met vragen over jouw koel- of vrieskast, wordt er altijd gevraagd om welk model het gaat en wat het serienummer van het apparaat is. Deze informatie vind je op het typeplaatje. Dit plaatje is een soort identiteitskaart voor koelkasten en diepvriezers.

Liebherr typeplaatje

Zonder model- of typenummer is het lastig je vraag goed te beantwoorden omdat het antwoord vaak afhankelijk is van het model koel- of vrieskast.  Met een model- of serienummer kunnen we je niet alleen beter maar ook sneller helpen.

Je vindt deze gegevens op het typeplaatje van je koelkast of vriezer. Naast het typenummer en serienummer geeft het typeplaatje ook informatie over het energielabel, het gebruikte koelmiddel, de netto inhoud en de klimaatklasse.

Waar kun je het typeplaatje vinden?

Bij bijna alle Liebherr apparaten bevindt het typeplaatje zich op de linker binnenwand. Het kan zijn dat je een van de laden moet verwijderen om het plaatje te kunnen zien. De vrieskisten vormen een uitzondering, bij diepvrieskisten is het plaatje op de rechter buitenwand geplaatst.

In onderstaand overzicht is te zien waar je het typeplaatje kunt terugvinden.

Hieronder vind je een voorbeeld van een typeplaatje. Het typenummer (of modelnummer) staat linksboven en is altijd een combinatie van een aantal letters en vier cijfers, gevolgd door een indexnummer. Het serienummer dat uit 9 cijfers bestaat, staat rechtsonder.

Bij veel nieuwe apparaten kunt u het serienummer ook via het display terugvinden.

Contact

Heb je een probleem met je Liebherr koelkast, vriezer of wijnkast? Via onze website kun je snel een monteursbezoek aanvragen. Of neem telefonisch contact met ons op via 0297-239955.

 

Heb je vragen over het typeplaatje of over jouw Liebherr apparaat? Schrijf ons! Stuur een mail naar [email protected]