Duits design is in. Bij Liebherr is design een combinatie van verschillende elementen: kwaliteit, functionaliteit en innovatie. Ons design volgt de laatste trends en de koelkast evolueert steeds meer tot een designobject. Maar kwaliteit en functionaliteit worden hierbij niet uit het oog verloren en dat maakt de apparaten van Liebherr bijzonder.

Duits design: edelstaal

Omdat een koelkast zo goed mogelijk bij de keuken of het interieur moet passen, besteden we bij de ontwikkeling van Liebherr-producten veel aandacht aan materiaal, vorm en verhouding.  Dit vormt de basis voor nieuwe ideeën.

Na verschillende designstudies worden de beste ideeën omgezet in prototypen die op beurzen aan partners en consumenten worden getoond. Met de reacties op de prototypen worden de producten verder verbeterd en pas daarna klaargemaakt voor serieproductie. Ook deelname aan internationale designcompetities geeft ons waardevolle feedback op onze toegepaste techniek en designkwaliteit. Met meer dan 60 jaar ervaring in koelen en vriezen heeft Liebherr een rijke ervaring en knowhow opgebouwd voor wat betreft de productie van eigentijdse, innovatieve producten van topkwaliteit.

Klassieke kleurvariaties

Omdat de keuken steeds vaker bij de woonruimte wordt getrokken, worden kleuren en materialen naast de klassieke witte kleur steeds belangrijker. Liebherr neemt graag het voortouw bij die ontwikkelingen. Veel van onze apparaten zijn beschikbaar in Edelstaal of BlackSteel en onze wijnkasten zijn verkrijgbaar in gelakt terra, intens bordeauxrood of mat zwart.

BlackSteel, het moderne roestvrijstaal

Met BlackSteel biedt Liebherr een moderne interpretatie van het klassieke RVS. BlackSteel apparaten onderscheiden zich met hun opvallende donkere kleur die is ontstaan door het verwerken van ruw geslepen edelstaal met een zeer fijne zwarte lak. Niet alleen mooi om te zien, maar ook functioneel omdat het ongevoelig is voor krassen en de zichtbaarheid van vingerafdrukken tot een minimum reduceert. De gepatenteerde aluminium handgreep met geïntegreerd openingsmechanisme maakt niet alleen kort na elkaar openen van de diepvriesdeur mogelijk maar geeft de koelkast ook een robuust uiterlijk.

BlackSteel

GlassEdition

De weerspiegelende glazen fronten in koel wit of diepzwart van de GlassEdition modellen zijn gemaakt van glas dat aan de achterzijde is bedrukt. Het glas geeft het apparaat niet alleen een spectaculair uiterlijk, het is ook gemakkelijk schoon te houden en bovendien krasbestendig. Om de strakke lijnen van het glazen front te behouden, zijn de handgrepen in de zijkant geïntegreerd. De zwarte GlassEdition modellen passen goed bij roestvrijstalen oppervlakken en zien er schitterend uit in keukens met een grijs of zwart thema. Witte GlassEdition modellen contrasteren mooi met houten keukenmeubelen.

GlassEdition

ColourLine: een palet van kleuren

Liebherr brengt kleur in de keuken! De ColourLine bestaat uit drie apparaten in drie frisse kleuren: NeonOrange, KiwiGreen en FrozenBlue. Ongeacht welke kleur je kiest, een ColourLine koel-/vriescombinatie is een echte blikvanger in je keuken.

Design op de proef gesteld

Liebherr producten hebben een lange levensduur. Om te garanderen dat we trouw blijven aan onze hoge kwaliteitsnormen, beoordelen we ieder design op klantvoordelen en gebruiksvriendelijkheid. Wat vinden onze klanten van ons product? Is het design in lijn met de huidige trends, maar past dit design ook over een aantal jaren nog in het interieur?  Hoe vergaat het de materialen tijdens dagelijks gebruik? Voordat een apparaat in productie gaat, stellen we elk design en ieder component op de proef. Uiteindelijk betekent dit dat onze apparaten niet alleen zijn gemaakt van materialen van topkwaliteit, ze zijn ook geschikt voor dagelijks gebruik, gemakkelijk te reinigen en intuïtief om te gebruiken.

Kwaliteit tot in het kleinste detail

Doeltreffende verlichting

Onze interieurverlichting is ontworpen om te zorgen voor gelijkmatige verlichting van het interieur. Om dat te vereenvoudigen, hebben we een speciaal verlichtingsconcept ontwikkeld dat wordt geïntegreerd in de behuizing zodat er zoveel mogelijk ruimte overblijft om producten te bewaren. Bij apparaten met een glasdeur kan de interieurverlichting worden gedimd om zo bij te dragen aan een sfeervolle verlichting van de kamer.

Liebherr is de eerste producent die LED-verlichtingszuilen gebruikt. Deze bieden een duurzame en energiebesparende lichtbron die het hele interieur gelijkmatig verlicht; ook bij een overvolle koelkast.

Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zoals hout zijn niet alleen erg duurzaam, ze zorgen ook voor een huiselijke sfeer. Zo bieden onze wijnkasten plaats aan rode, witte en roséwijnen op plateaus die gemaakt zijn van authentiek beukenhout, terwijl de draagplateaus in de Humidor gemaakt zijn van Spaans cederhout.  In onze koelkasten en diepvriezers is een groot deel van het interieur voorzien van krasbestendig veiligheidsglas dat gemakkelijk kan worden gereinigd in de vaatwasser.

Houten draagplateaus

Design Awards en andere prijzen

Duits design valt in de smaak bij veel mensen. Liebherr krijgt voortdurend erkenning voor de designkwaliteit en productinnovatie. Zo mocht het onder andere de Red Dot Award, de Plus X Award, de iF Product Design Award, de Interior Innovation Award en de Kitchen Innovation Award van het ‘LifeCare’ initiative ontvangen. In 2016 werden maar liefst 16 apparaten beloond met de prestigieuze Red Dot designaward. Zoals je zelf kunt vaststellen zijn exclusieve luxe en een uitzonderlijk design essentiële onderdelen van ons streven naar perfectie en van de Liebherr-filosofie: kwaliteit, design en innovatie.

 

Heb je vragen of opmerkingen? Schrijf ons! Laat een reactie achter onder dit bericht. Of discussieer met ons op Facebook.