De juiste wijn kan van een goed gerecht een geweldige ervaring maken! Maar het kiezen van de juiste wijn is soms erg lastig, daarom geef ik je advies. Vandaag raad ik je de juiste wijn aan voor bij gestoofde hertenbout met rode wijnsaus.

Stoofvlees voor de donkere dagen

Gestoofde hertenbout met rode wijnsaus is een typisch gerecht voor de donkere dagen. Als het regent, stormt of wanneer het winterkoud is en misschien wel sneeuwt, smaken dergelijke stoofschotels het beste. De typische smaak en textuur van het langzaam gegaarde hertenvlees is een uitstekende combinatie met kruiden als jeneverbes, kruidnagel en zwarte peper samen met een donkere geconcentreerde rode wijnsaus en eventueel veenbessen.

Wijnadvies voor hertenvlees

Vaak zijn het niet persé de meest verfijnde rode wijnen die hier goed bij passen. Kies eerder voor een stevige, filmende en “herfstachtige” rode wijn. Het is belangrijk dat de wijn hoog op smaak is omdat de wijn anders door de stevige smaak en aroma’s van het eten niet goed tot uiting komt. Kies een filmende wijn met weinig tannines en zuren, zo gaat de wijn goed samen met het romige mondgevoel van de stoofschotel.

Jonge Italiaanse wijnen zoals Nero d’Avola uit Sicilië of Primitivo uit Puglië zijn daarom zeer geschikt. Maar mijn persoonlijke favorieten om te combineren met gestoofd hertenvlees zijn de Grenache wijnen uit het zuiden van de Rhône zoals de beroemde Châteauneuf-du-Pape. Maar kijk ook eens naar de minder bekende wijnen (tip!) zoals Gigondas of Vacqueyras.

Mijn persoonlijke favoriet voor dit gerecht is een Gigondas wijn.

 

Wat drink jij graag bij hertenvlees? Of heb je vragen over het combineren van wijn met eten? Schrijf ons! Laat een reactie achter onder dit bericht. Of discussieer met ons op Facebook.