Der findes efterhånden rigtig mange light-produkter i supermarkedet. Som udgangspunkt tror vi, at de hjælper os, hvis vi skal på slankekur. Men er det nu rigtigt? Taber vi os virkelig, hvis vi spiser light-produkter? Og hvad henviser udtrykket ”light” egentlig til? Her kan du finde gode råd til hvilke produkter, der er vildledende, og hvad der virkelig hjælper dig med at nå din ønskede vægt.

 

 

Viljen er der, og beslutningen er taget. Nu skal de overflødige kilo smides. Dette er første skridt mod dit mål. Men hvordan gør du? Hylderne i supermarkedet kan virke uoverskuelige. Er det vigtigt at vælge særlige produkter, der annonceres som light-produkter?

“Light” – lidt af det og mere af det andet

“Light” betyder en reduktion i fedt- eller sukkerindholdet i et produkt med mindst 30 procent. Produkterne overholder det bestemt, men det behøver ikke at være ensbetydende med, at de har et lavere kalorieindhold. En kaloriebesparelse er nemlig nødvendig, hvis ændringen i kosten skal føre til et vellykket vægttab. En indkøbsvogn fuld af light-produkter, er ikke nødvendigvis meget værd.

Og hvorfor? For det første er fedt en vigtig smagsgiver. For at kompensere for dette bruger producenterne ofte mere sukker i stedet – inklusive frugtsukker eller sirup. Det øgede sukkerindhold øger kalorieindholdet igen. En reduktion af fedt på 30 % har ydermere meget lidt effekt, hvis fedtindholdet var lavt allerede som udgangspunkt. Det, der også er ufordelagtigt, er, at vi betragter light-produkterne som værende sundere, og derfor spiser vi ofte mere af det.

Det betaler sig at kigge på varedeklarationen

Der findes altid information på produktet om energiindholdet angivet i kilojoules (KJ) såvel som i kalorier (kcal). Prøv at sammenligne light-produktets kcal pr. 100 g med ikke light-produktet for at se, om der er en væsentlig forskel. Vigtigt for dig er det daglige kalorieindtag, hvis du skal lykkes med vægttabet.

 

 

Det er helheden, der tæller

En pose light chips foran tv’et hjælper dig ikke. Selv hvis produktet indeholder betydeligt færre kalorier end “normale” chips, er det stadig for mange. Selvom et totalforbud mod slik og snacks ikke er nødvendigt, er en betydelig reduktion af disse produkter afgørende for et vellykket vægttab. Det er særligt gennem disse produkter, at vi indtager store mængder fedt og sukker. Det sætter sig på hofterne, og det er bare ikke det værd.

Vi mennesker er vanedyr. Når først vanen omkring de hyppige snacks er brudt, øges glæden ved en sund og afbalanceret diæt. Vægten reduceres gradvist, og glæden ved livet øges. Naturlige madvarer, især frugt og grønt, er de ægte light-produkter. De hjælper dig nemlig med dit vægttab, uden at være mærkede med “light”.

BioFresh er teknologien, der holder madvarerne friske i meget lang tid. Med en præcis temperatur lige over 0 °C kombineret med en ideel luftfugtighed, bevarer madvarerne sit appetitlige udseende og vigtige vitaminer og mineraler betydeligt længere sammenlignet med en traditionel grøntsagsskuffe.

Dette er også årsagen til følgende tendens: Når vi taber os, foretrækker mange af os at vælge naturlige, uforarbejdede produkter. Du kan især spise store mængder grøntsager. De sikrer en god mæthed samt giver din krop et vitamin- og mineralboost. Det gode valg til den vellykkede slankekur.

Gå på opdagelse i supermarkedet – der findes mange lækre naturlige produkter og eksperimenter med madlavningen. Spis langsomt og stop med at spise, når du føler dig mæt. Tilstrækkelig motion, afslapning og søvn understøtter også din nye, figurbevidste livsstil. Held og lykke!

 

Vi bliver glade, hvis du vil dele dine vægttabssucceser med os via nedenstående kommentarfelt.