Vi er halvvejs gennem året 2020, og det er nu blevet tid til at kigge på årets trendy drinks? Hvordan smager dette års yndlingsdrink?

Vi er bestemt alle opdaterede med vores tids nyheder, som social ulighed, miljøproblemer og sygdom. Samtidigt sætter dette tingene i perspektiv, og vi glædes over et godt helbred og dagligdagens små succeser.  Drinksspecialisterne gør livet farverigt, og er kontinuerligt ajour med tidens trends. I længere tid har det været et spørgsmål, om en drink skal være med eller uden alkohol, og særligt spændende ingredienser og deres oprindelse har fundet speciel interesse.

Genbrug med et tvist: drinks fra overskydende madvarer

Har du nogensinde hørt om græskarøl? Det er ganske enkelt en øl, der er brygget på græskar. Hvad er baggrunden for dette? Denne nye form for drinkvarer gør det muligt at genanvende overskydende madvarer. Udvalget af tilgængelige madvarer varerier, og det afspejles i udvalget af drikkevarer – baseret på princippet om at undgå madaffald.

Den nye cognac

En tendens fra Sydafrika kan muligvis vække begejstring for cognac blandt unge. Vi taler om den såkaldte nichecognac. Typisk bruges afrikanske ingredienser, og nye smagsvarianter af cognac opstår, såsom “vanilla” eller “black honey”. Hvorvidt og i hvilket omfang disse drikkevarer vil være populære i her i landet – det må tiden vise.

Vi ønsker cocktails med oplevelsesværdi

Den simple glæde ved en cocktail kan være fantastisk. En bred vifte af forskellige smagskomponenter, eksotiske ingredienser og stærke farver giver en fantastisk oplevelse. Derudover er der spændende glas, dekorative frugter og andre kreative dekorationer. Men hvad sker der, når oplevelser som disse skal skubbes yderligere? Vi snakker boblende, rygende og måske endda brændende cocktailtrends.

 

“Superfood mocktails” – alkohol hører fortiden til?

En sundere livsstil er også forbundet med et reduceret alkoholforbrug. Tendensen mod ikke-alkoholholdige drikkevarer øges. Ikke-alkoholiske øl står over for en stadig større konkurrence. De kæmper fx mod ikke-alkoholiske vine, gin og rom. Men hvad får vi i stedet for alkohol? Interessen for de specielle ingredienser stiger. Uanset om det er urter, bær eller blomster, er der ingen grænser for kreativitet i denne henseende. Fokus er på sunde ingredienser. Hvis de også kommer fra økologiske landbrug, vokser interessen for produktet endnu mere.

Her finder vi de såkaldte “superfood mocktails”. Mocktails er den alkoholfri version af en cocktail. Vi støder ofte på udtrykket ”superfood” i forbindelse med madvarer, der indeholder mange sundhedsgavnlige egenskaber for vores helbred. Et naturligt produkt, med fokus på såvel sundhed og miljømæssig kompatibilitet bliver stadig vigtigere i produktionen af læskedrikke. Det er derfor ikke overraskende, at te er meget populær som en del af ”mixed drinks”.

 

Hvilken drink er din 2020-favorit? Del gerne svaret med os via nedenstående kommentarfelt.