Guleroden er en sand superfood. Den er god for dine øjne og din hud. Ny forskning viser endda, at hvis du spiser 2-3 gulerødder hver dag, beskytter du din hud og bekæmper virkningerne af solskader. Men gulerødderne kan så meget andet!

Opbevaring

Hvis gulerødderne har en grøn top, når du køber dem, skal den skæres af, når du kommer hjem, eller bliver gulerødderne bløde. Toppen vil trække fugt ud af gulerødderne, hvorved de bliver rynkede og bløde.

Sørg for at gulerødderne hurtigst muligt efter køb kommer på køl! De kan holde sig i op til 50 dage i et traditionelt køleskab.

Men i din Liebherr BioFresh-skuffe kan de holde sig friske i op til 80 dage.

Food Facts

Guleroden er utrolig sund og nærende, og har mere eller mindre det hele. Det er en utrolig grøntsag, som indeholder vigtige B-kompleksvitaminer, så som folinsyre, og flavonoider som har en positiv indflydelse på den cellulære respiration. Gulerødderne indeholder bl.a. også D, E og K-vitamin, essentielle olier, jern, magnesium og fosfor.

Gulerødder skiller sig særligt ud fra mængden sundhedsmæssigt, idet de er rige på alpha- og beta-caroten, som betegnes som A-vitaminets “bror og søster”. Guleroden er uden tvivl grønsagsverdenens nr. 1. Årsagen til dette er, at carotenoider er frie radikale og særligt effektive til cellebeskyttelse. De aktiveres, når en celle er blevet beskadiget, og understøtter samtidigt immunsystemets reparationsmekanisme. Gulerødder er også uundværlige, når det gælder bekæmpelse af vitaminmangel – fx bekæmpelse af sløvhed.

Caroten, som er et forstadie til vitamin A, er yderst nyttigt, og menes at kunne forbedre kognitive evner, forudsat at der også tilsættes fedt til kosten i form af fx smør eller ekstra jomfruolivenolie indeholdende E-vitamin, fordi kun sådan fremstilles den fedtopløselige A-vitamin korrekt.

Med den høje koncentration af A-vitamin er gulerødder gode for din hud, idet den bliver mere elastisk. Den er ydermere med til at forbedre synet, og det antages, at guleroden måske endda har en positiv effekt på astma, stress og forkølelse. Som prikken over i’et er gulerødder også rige på naturlige kostfibre.

Gør noget godt for kroppen, og spis en masse gulerødder!

 

Vi vil blive meget glade, hvis du vil dele din favoritopskrift med gulerødder med os. Skriv gerne i kommentarfeltet nedenfor eller lav et indlæg på vores Facebook.