Værsgo. Her har du et nyttigt opslagsværk med viden om vitaminer og mineraler i dine fødevarer samt den optimale opbevaring heraf. Du kan bruge PDF’en til at sammensætte den helt rigtige kost, baseret på vitamin- og mineralindhold. Du kan også læse mere om, hvad de forskellige vitaminer og mineraler gør for din krop, og du kan se, hvor længe de forskellige typer madvarer kan holde sig i hhv. et traditionelt køleskab, samt et køleskab med Liebherr BioFresh og Liebherr BioFresh Plus. Hent PDF’en her, eller klik på billedet herunder.

Vitaminer er kemiske forbindelser, og dem kan kroppen ikke selv danne. Derfor tilføres vitaminerne til kroppen sammen din kost. Der kendes tretten vitaminer, som er nødvendige for os mennesker. Det drejer sig om vitamin A, C, D, E og K samt otte B-vitaminer – thiamin, riboflavin, B6, B12, niacin, folat, pantothensyre og biotin.

Mineraler er grundstoffer, som kroppen ydermere skal tilføres via kosten. Det drejer sig om makromineraler eller mikromineraler – afhængig af mængden i kroppen. Præcis som vitaminerne er en lang række mineraler vigtige for, at din kroppen kan fungere, og forskerne finder kontinuerligt nye funktioner for mineralerne.

Vi ved nu, at vi har behov for vitaminer og mineraler i vores hverdag. Vi ved også, at de madvarer vi spiser indeholder forskellige vitaminer og mineraler. Men ved vi hvilke madvarer, der indeholder hvilke typer vitaminer og mineraler? Og hvad ved vi egentlig om, hvordan vi bedst muligt opbevarer vores madvarer for at sikre det størst mulige vitamin- og mineralindhold?

Vitaminer for en sund diæt

Det er naturligvis utrolig vigtigt for nyindkøbte og friskplukkede madvarer, at de opbevares korrekt, hvorved deres næringsstoffer bevares. Holdbarheden og friskheden på det meste frugt og grønt kan faktisk forlænges, hvis det opbevares i en Liebherr BioFresh-skuffe. Det er endda bevist, at vitaminindholdet på frugt og grønt kan stige, når det opbevares i BioFresh.

Det perfekte klima

Miljøet i HydroSafe-skuffen er ideelt til forlænget holdbarhed på frugt og grønt, hvorved de vigtige vitaminer og den friske smag bevares. Derimod er en lav fugtighed (DrySafe) og en temperatur lige over frysepunktet perfekt til opbevaring af kød, hvor både aroma og smag bevares. Det er ydermere gavnligt for mejeriprodukter, når de opbevares ved en temperatur lige over 0°C og ved lav luftfugtighed, idet holdbarheden forlænges i forhold til opbevaring i et traditionelt køleskab.

Med BioFresh-teknologien holdes madvarerne friske i længere tid. Når madvarer opbevares ved en konstant temperatur tæt på 0°C og ved den korrekte luftfugtighed, bevares næringsstofferne, såsom vitaminer og mineraler, meget længere end i traditionelle køleskabe. BioFresh-Plus er udstyret med eget, separat kontrolpanel og sikrer derved optimal fleksibilitet for brugerdefineret opbevaring. I BioFresh Plus skufferne kan temperaturen indstilles mellem -2 °C til +6 °C.

Vidste du, at A-vitamin styrker din hud og beskytter mod infektion? A-vitamin finder du bl.a. i gulerødder, bønner og torsk.

Vidste du, at D-vitamin opbygger stærke knogler og tænder? D-vitamin finder du bl.a. i champignon, mælk og tunfisk.

Vidste du, at Kalium inde i cellerne har vigtige opgaver specielt i musklerne, i forbindelsen mellem muskler og nervesystem og i hjertet. Kalium finder du bl.a. i radiser, nektariner og oksekød.

Vidste du, at Calcium styrker hjerte, blodårer, knogler og tænder; hjælper med at regulere muskelsammentrækning og kroppens evne til at stoppe blødninger. Calcium finder du bl.a. i urter, hindbær og parmesan.

Oplev exceptionel friskhed med BioFresh

Kød og mejeriprodukter

Lav luftfugtighed og en temperatur på lige over 0 °C giver perfekte opbevaringsforhold for kød, fisk og mejeriprodukter. I BioFresh DrySafe holdes temperaturen konstant.

Fisk

Den ideelle opbevaring af fisk og skaldyr er lige på frysepunktet. I BioFresh-skuffen holdes fisk og skaldyr friske længere sammenlignet med et traditionelt køleskab. Til den store fiskeentusiast er BioFresh Plus teknologien et hit, idet den er udstyret med eget, separat kontrolpanel og derved sikrer optimal fleksibilitet for brugerdefineret opbevaring. I BioFresh Plus skufferne kan temperaturen indstilles mellem -2 °C til +6 °C.

Frugt og grøntsager

Frugt og grønt opbevares bedst i HydroSafe ved høj luftfugtighed. Præcisionselektronikken sørger for, at temperaturen holdes lige over 0 °C.

Tropiske frugter

BioFresh-Plus forlænger friskheden af tropiske frugter. Den øverste skuffe kan indstilles på +6 °C, og kombineret med høj luftfugtighed opnås ideelle opbevaringsforhold.

Friske madvarer, mange vitaminer og variation udgør de vigtigste ingredienser i en sund madlavning. Jo friskere madvarerne er, jo bedre bidrager de til en sund diet. Det er derfor en god idé at vælge et
køle-/fryseskab fra Liebherr med BioFresh. I BioFresh-skufferne holdes madvarerne friske, de vigtige vitaminer, smag og udseende bevares længere end i traditionelle køleskabe.