Til lækker mad hører en delikat vin. Det er lidt på samme måde, når der spises hvide trøfler. Vores master sommelier Frank Kämmer afslører her hvilken vin, der passer særlig godt sammen med de eksklusive svampe.

To dyrebare lækkerier: Alba-trøfler og Barolo

Det er en af de dyreste delikatesser på denne planet. Ikke desto mindre er der flere feinschmeckere, der er afhængige af trøflens idiosynkratiske, fængslende duft. Det kræver blot et par papirtynde skiver af den hvide Alba-trøffel ovenpå en tagliatelle eller risotto for at hæve niveauet fra en traditionel middag til en eksklusiv middag for ægte feinschmeckere.

I hjemegnen for den bedste hvide trøffel, Piemonte-vinregionen omkring den lille by Alba, Italien, er der kun ét svar på spørgsmålet om, hvad du gerne vil drikke sammen med den hvide Alba-trøffel: en velmodnet Barolo. Det er den mest berømte rødvin i denne region. Faktisk matcher den søde jordagtige duft af trøffelaroma perfekt med Baroloens meget komplekse duft og smagsudtryk. Hvis trøffelretten serveres som en pastaret, altså som en forret, er den kraftfulde, krydrede Barolo ikke nødvendigvis den bedste løsning, menuen taget i betragtning.

En Barolo er ikke altid den rigtige vin til trøffelpasta.

Min anbefaling: En fyldig Chardonnay

Derfor kan jeg også som alternativ anbefale en fyldig egetræslagret Chardonnay med noter af ristede nødder, brioche samt varme krydderier. Særligt i Californien, men også i de varmere områder af Sydamerika, kan man finde sådanne monumentale og på samme tid ekstremt fine Chardonnays, som på vidunderligvis ledsager den intense trøffelsmag.

2014 Chardonnay Adrianna White Stones Vineyard, Catena Zapata, Mendoza / Argentina passer perfekt til trøffelpastaretter.

 

Hvilken vin drikker du sammen med trøffelretter? Del gerne din favoritvin med os via nedenstående kommentarfelt.