Ud over at smage godt er gulerødder også gode for øjnene og huden, men den ydmyge gulerod har langt mere at tilbyde!

gulerod

Opbevaring

Ved opbevaring af gulerødder skal den grønne top først skæres af. Ellers bliver bladene slatne inden for et par dage efter høst. De begynder at trække fugt ud af guleroden, så den bliver rynket, uskøn og blød.

Kom gulerødderne i køleskabet hurtigst muligt! De kan opbevares i op til 50 dage.

I din Liebherr BioFresh-skuffe kan de opbevares i helt op til 80 dage.

Næringsindhold

Gulerødder kan det hele ernæringsmæssigt – næsten, i hvert fald … Vi burde virkelig lade denne utrolige grønsag komme mere i fokus. Gulerødder indeholder nyttige B-complex-vitaminer, som f.eks. foliesyre, og flavonider, der fremmer cellulær respiration. De indeholder også bl.a. D-, E- og K-vitamin, essentielle olier, jern, magnesium og fosfor.

Det, der for alvor får gulerødder til at skille sig ud fra mængden rent sundhedsmæssigt, er det store indhold af alfa- og betakarotener, som er forstadier til A-vitamin. De er noget af det ypperste i grøntsagsverdenen. Det skyldes, at carotenoider binder frie radikaler og er særligt effektive til at beskytte celler, og de sætter ind, når en celle er blevet beskadiget og hjælper immunforsvarets reparationsmekanismer. Gulerødder er også uundværlige, når det gælder afhjælpning af vitaminmangel – for eksempel for at undgå sløvhed.

Karotin er forstadiet til A-vitamin og er derfor yderst gavnligt og menes at forbedre de kognitive evner, forudsat at kosten også indeholder fedt i form af smør eller ekstra jomfru olivenolie med E-vitamin, da det er nødvendigt, for at det fedtopløselige A-vitamin kan syntetiseres ordentligt.

Med den høje koncentration af A-vitamin er gulerødder gode for huden, da de gør den mere elastisk, og de giver et bedre syn. Har du måske nogensinde set en kanin, der bruger briller? Det menes, at gulerødders indholdsstoffer måske endda har en positiv effekt, hvad angår astma, stress og forkølelser. Desuden indeholder gulerødder også naturlige kostfibre.

Vær god ved din krop, og spis gulerødder!