icebergsalat

Mange elsker icebergsalat på grund af den friske, sprøde tekstur. Det er en god allroundsalat, der smager godt i mange forskellige retter. I dag kigger vi på, hvad der gør den til noget helt særligt, og hvorfor den har længere holdbarhed end mange af sine modstykker.

Icebergsalat kom oprindeligt fra Californien. I dag dyrkes den i hele verden og kan købes i butikkerne hele året rundt.

Er iceberg en af dine foretrukne salattyper? Skriv til os, og fortæl os det! Du kan blot bruge kommentarfunktionen under dette indlæg eller starte/deltage i diskussioner med os på Facebook.

Opbevaring

Content_Iceberg lettuce

Det, der virkelig får iceberg til at skille sig ud fra andre salattyper, er holdbarheden. De fleste andre typer salat er meget temperaturfølsomme over for både varme og kulde. De bliver nemt slatne, og så er de ikke er værd at spise. Iceberg er meget mere modstandsdygtig over for svingende temperaturer og har derfor længere holdbarhed. Iceberg skiller sig også ud fra mængden med de vidunderligt sprøde, muslingeformede blade – masser at knase på og imponerende rent visuelt.

Ligesom grøn salat elsker icebergsalat en solrig plet. Opbevar icebergsalaten i køleskabet for at holde den frisk så længe som muligt.

I en Liebherr BioFresh-skuffe kan den holde sig frisk i op til to gange så lang tid som i et køleskab uden patentanmeldt BioFresh-teknologi.

Næringsindhold

Content_Iceberg lettuce

Før i tiden blev icebergsalat transporteret oven på et leje af is for at holde den frisk og sprød. På den måde kunne den transporteres over længere afstande og forblive frisk og lækker. Navnet hang ved og bruges stadig i dag.

Takket være den relativt neutrale smag fungerer icebergsalat godt sammen med mange retter og kan spises med sød eller krydret dressing. Iceberg er også lækker som fyld i en sandwich eller wrap og smager stadig godt efter flere timer i madkassen. Desuden kan du spise iceberg med god samvittighed med kun 14 kalorier pr. 100 gram!

*Samtlige oplysninger er vejledende værdier og afhænger i det enkelte tilfælde af typen hhv. den korrekte opbevaring uden afbrydelse af kølekæden fra høsten/produktionen til Liebherr-apparatet. Ved fødevarer med en sidste anvendelsesdato gælder altid den dato, der er angivet på emballagen.