Friske, sprøde og peberagtige Disse små, runde knolde er en smagfuld ingrediens, der er med til at gøre retter mere spændende.

radise

Brug dem rå i salater, som pynt på brød eller revet i en dip eller flødeost. Radiser er alsidige og lækre og kan bruges til at give en lang række retter et pift. Eller prøv at dampe dem – disse små, smagfulde knolde er en fantastisk ledsager til varm mad!

Små, men mægtige

Selvom radiser ser små og ret uskadelige ud ved første blik, er de rent faktisk fyldt med smag. Hvorfor har nogle radiser en mere peberagtig smag end andre? Skarpheden kommer fra sennepsolier, og jo mere sollys radiserne udsættes for, jo stærkere bliver sennepsolierne. Før i tiden blev radiser kun betragtet som en forårsgrøntsag, men nu om dage dyrkes de helt frem til sidst på sommeren. Radiser, der høstes midt om sommeren, vil sandsynligvis være noget stærkere end dem, der høstes i foråret, så vi anbefaler at tilsætte salt for at mildne skarpheden.

En alsidig ingrediens

Radiser er perfekte at tilsætte i salat og er en lækker, frisk ingrediens i dips eller i smørelse til brødet. Hvis du er på udkig efter en ny og interessant metode til at nyde smagen af radiser, er bladene ideelle til at lave pesto. Hak bladene groft sammen med lidt koriander, og rør derefter mandler, hvidløg, peber, salt og olivenolie i, indtil det er en lind masse. Tilsæt eventuelt lidt citronsaft. Denne pesto smager fantastisk sammen med pasta, er hurtig at lave og er en god metode til at undgå, at radiseblade går til spilde.

Vores tip: Når du køber radiser, skal du tjekke, at bladene er friske og ikke er slatne. Kun de helt friske blade er egnede til at lave radisepesto. Radisebladene skal skylles omhyggeligt og tørres før brug, da de ofte er fyldt med sand.

Opbevaring

Sådan holdes radiser friske i længere tid

Radiser forbliver friske i et køleskab i op til 3 dage. I en Liebherr BioFresh-skuffe kan de opbevares i op til 10 dage.

Radiser er ikke egnede til frysning, da de mister deres friskhed, bliver slatne og ikke længere er sprøde efter optøning.

Næringsindhold

Radiser er sunde

Lightbox_radish_Panther-Media-721x400

På grund af det høje fedtindhold indeholder radiser meget få kalorier, men har et højt næringsindhold, fordi de er rige på vitaminer og mineraler som kalium, kalcium, magnesium og jern. Sennepsolien i knolden giver dem deres skarpe smag og stimulerer fordøjelsen, og den hjælper immunforsvaret med at modstå virusser, bakterier og svamp. Den kan også afhjælpe ubehag i mave-tarm-kanalen.