Hindbær er sammen med jordbær og andre bær manges yndlingsfrugt. De smager ikke alene godt, men er også ekstremt sunde!

Rasberry_Panther-721x400

Disse lækre små bær … men vent nu lidt – rent botanisk er hindbær (latinsk: Rubus idaeus) faktisk slet ikke bær! De er i stedet beslægtet med roser (latinsk: Rosaceae) ligesom jordbær, og hindbær er stenfrugter, fordi de ikke har et frøhus, der indeholder flere sten/kerner, men i stedet er sammensat af flere små frugter, der hver indeholder en sten/kerne. Der findes to slags hindbær: sommerhindbær og efterårshindbær, som blomstrer flere gange, og som vokser og giver frugt i en enkelt sæson.

Opbevaring

Tips til opbevaring af hindbær

Hindbær er naturligvis bedst, når de lige er plukket, og normalt har de en holdbarhed på én dag i et traditionelt køleskab.

Liebherrs BioFresh-produkter holder dem friske i op til tre dage mere, og hvis du ønsker at fryse dem, er Liebherrs smarte frysebakke perfekt til opgaven.

Du kender sikkert problemet med frosne hindbær, der klistrer sammen og ser knap så indbydende ud, når de nedfryses, men frysebakken kan bruges til at fordele hindbærrene og fryse dem individuelt, så de nemt kan pakkes sammen senere – det er især nyttigt, hvis du vil bruge dem til at dekorere kager eller milkshakes.

Næringsindhold

Hvis du er så heldig at have en hindbærbusk i haven, har du praktisk taget dit helt eget apotek i baghaven! Hindbær er rige på vitaminer, sporstoffer og sekundære plantestoffer, og de siges derfor at have antibiotiske, appetitstimulerende, vanddrivende og afførende egenskaber.

De stimulerer også kroppens forsvar, styrker immunforsvaret og øger forbrændingen. Ud over A- og B-vitamin indeholder de høje niveauer af C-vitamin, og syren i hindbær er hovedsageligt citronsyre, som har en vanddrivende og rensende effekt på ureacyklussen. Og med de mange aktive syrer, herunder “naturlig aspirin” (salicylsyre), pektin og flere tanniner, hjælper hindbær leveren med at fjerne toksiner og har febernedsættende egenskaber.

Desuden er de gode for fordøjelsen på grund af det høje fiberindhold!