Du kender helt sikkert følelsen, og mærker den dårlige samvittighed, hver gang du åbner din fryser. Skufferne bliver sværere og sværere at trække ud, idet der har dannet sig et tykt lag is på fryserens vægge. Til sidst tænker du uundgåeligt: Jeg skal virkelig have den fryser afrimet – men det tager bare så lang tid, og det er samtidigt virkelig kedeligt. Derfor giver vi dig nogle nyttige råd til, hvordan du nemmeste afrimer din fryser, samt hvordan du bedst muligt opbevarer dine frostvarer under afrimningsprocessen.
Hvorfor er det overhovedet nødvendigt at afrime fryseren?
Først kigger vi lige på, hvorfor fryseren skal afrimes. Kort sagt: der føres fugt ind i apparatet fra madvarerne i fryseren og via døråbningen. Fugten sætter sig på fryserens indervægge i form af is, hvilket gør det sværere at åbne skufferne. Derudover betyder denne isdannelse, at der skal bruges mere energi til at opretholde den ønskede frysetemperatur, hvorved energiforbruget stiger.
Hvor ofte skal fryseren afrimes?
For at holde isdannelsen og energiforbruget nede, anbefaler vi, at fryseren afrimes to gange om året. Behovet for afrimning varierer i henhold til luftfugtigheden i opstillingsrummet. Med en regelmæssig afrimning er du sikret en fryser, der altid yder optimalt.
Hvad skal jeg gøre med mine frostvarer, mens jeg afrimer fryseren?
Inden du starter afrimningen, skal du først tømme fryseren. Frostvarerne pakkes ind i avispapir, og opbevares så køligt som muligt. Du kan også lade dem ligge i fryseskufferne og supplere med køleelementer ovenpå for at forsinke optøning. Alternativt kan det være, at en eller flere naboer har plads i fryseren til dine frostvarer, mens du afrimer.
Et godt råd: Afrim fryseren om vinteren (optimalt i frostvejr), idet det kolde vejr forhindrer frostvarerne i hurtig optøning. Dette gør samtidigt hele processen knap så stressende for dig. Hvis du har en fryser med SuperFrost, bør denne aktiveres 24 timer inden afrimning. Temperaturen sænkes til -32 °C, hvilket giver frostvarerne en ekstra kuldereserve og derved langsommere optøning.
Hurtig og sikker afrimning
Inden afrimningen skal apparatet slukkes og strømmen afbrydes. Åbn døren / låget så isen kan begynde at tø. Du kan med fordel placere en skål med varmt vand inde i fryseren og lukke døren / låget. Isen tør derved hurtigere, og du har muligheden for at fjerne løsnede isklumper fra væggene. Den bedste måde at opsamle afrimningsvandet på er med brug af en svamp eller en klud, hvilket samtidigt forhindrer, at vandet løber ud på gulvet.
Alternativt kan der også placeres en bakke i bunden af fryseren til opsamling af afrimningsvandet. Vi anbefaler, at du er i nærheden af fryseren under hele afrimningsprocessen, og at du fjerner isen i takt med, at den løsner sig.
Hvordan rengør jeg min fryser?
Når alt isen er væk, skal apparatet rengøres. Hertil benyttes varmt vand tilsat opvaskemiddel. Benyt ingen former for eddike, da dette kan beskadige plastdelene. Rengør herefter med rent vand for at fjerne evt. sæberester. Til sidst tørres fryseren grundigt.
Din fryser er nu klar til brug igen. Tilslut strømmen, tænd for apparatet, og så snart temperaturen er tilstrækkelig lav, lægges frostvarerne tilbage i apparatet. Husk at tjekke dine frostvarer. Optøede varer må ikke genfryses.
Aldrig mere afrimning med Liebherr Nofrost
Nu har vi givet nogle gode råd til afrimningen, men hvis du foretrækker at slippe for den langsommelige proces, anbefaler vi et Liebherr fryseskab med NoFrost. Med NoFrost-teknologien fra Liebherr sikres friskheden af dine madvarer i lang tid. Madvarer fryses med iskold, recirkuleret luft, og den luftfugtighed, der måtte opstå, ledes ud af skabet. Du behøver ikke længere sætte tid af til afrimning.
Vi håber, at du har fundet denne artikel nyttig, og vi hører gerne fra dig via kommentarfeltet nedenfor. Modtag flere gode råd og kølige nyheder – tilmeld dig vores nyhedsbrev.