Hvordan og hvor hurtigt påvirkes de varer, vi har i køle- og fryseskabet egentlig i tilfælde af en strømafbrydelse, kortslutning eller en overbelastning af strømforsyningen? Hvad værre er – hvad nu hvis det sker, mens du er på ferie?

Lad os starte med at berolige dig: Særligt i frysere betyder en strømafbrydelse generelt ikke, at de opbevarede frostvarer straks fordærves. Den præcise optøningstid efter en strømafbrydelse afhænger af apparatets type. Liebherrs apparater tænder automatisk igen, så snart strømafbrydelsen er slut, hvilket er særlig fordelagtigt, hvis du ikke er hjemme, når strømafbrydelsen sker.

Generelt

  • Hvis temperaturen forbliver på min. -9 °C i fryseskabet, kan du stadig spise de opbevarede frostvarer, også efter en strømafbrydelse
  • Jo bedre isolering, jo længere tid holder frostvarerne sig frosne og friske, selv uden strøm.
  • Jo mere fuld din fryser er, jo bedre. Når fryseren er godt fyldt op, er der mindre luft, der kan opvarmes. Af denne årsag har det også en positiv indvirkning på energiforbruget, hvis fryseren er så fuld som mulig. Vi anbefaler derfor, hvis du ikke har ret meget i fryseren, at du fylder op med kølelementer. På denne måde sparer du ikke alene strøm, men er godt rustet i tilfælde af en strømafbrydelse. Derudover har du altid frosne køleelementer til rådighed, hvilket særligt bruges i sommermånederne.

Hvilke frysere har den længste optøningstid i tilfælde af en strømafbrydelse?

Desværre er der ikke et enkelt svar på dette spørgsmål, der gælder i alle tilfælde. De fleste Liebherr køle-/fryseskabe holder dog på kulden i min. 24 timer i fryserummet. Den 4-stjernede frostboks i køleskabene forsegler i de fleste tilfælde i kulden i 16 timer, og selv de små frostbokse i table-top køleskabene giver en gennemsnitlig optøningstid på 10 timer i tilfælde af strømafbrydelse. Men med op til 110 timer optøningstid er kummefryserne imidlertid ”det sikreste sted” i tilfælde af en strømafbrydelse. Du kan kontrollere de nøjagtige optøningstider i tilfælde af strømafbrydelse på vores hjemmeside under afsnittet Tekniske data på det relevante apparat.

I Liebherr kummefryseren GTP 2756 er optøningstiden 110 timer i tilfælde af en strømafbrydelse.

Hvordan ved jeg, hvis der har været en strømafbrydelse?

Alt efter model, har Liebherr-apparater en strømafbrydelsesalarm. Ved temperaturer i fryseren på -10 °C eller derover lyder en akustisk alarm. På køle- og fryseskabe med elektronisk display vises der ydermere en fejlmeddelelse på displayet. Efter strømafbrydelsen viser nogle apparater endda den højeste temperatur, der er nået, mens strømmen var afbrudt. Dette betyder, at du nøjagtigt kan kontrollere, om frostvarerne er sikre at konsumere eller gået tabt.

SmartDeviceBox

På modeller med SmartDeviceBox kan dit køle-/fryseskab integreres ind i dit eksisterende SmartHome, hvilket betyder, at du kan kontrollere skabet, uanset hvor du befinder dig via SmartDevice-appen. Herved kan du kontinuerligt se status på skabet, og få givet din “huspasser” besked om evt. strømafbrydelse, hvis du er på ferie, når det sker.

Med SmartDevice fra Liebherr – bliver hverdagen lidt lettere…