slider_switchoff

Køleskabe og frysere er udholdenhedsatleter. De skal køle mad og holde maden kold døgnet rundt alle ugens dage. Sommetider kan det dog være nødvendigt at slukke for dem i længere tid. For eksempel hvis du tager på lange ferie eller flytter. Hvad skal du være opmærksom på, når du slukker?

Slukning af et køleskab virker ret ligetil: Fjern alle madvarer, tag stikket ud og så færdig. I princippet er det virkelig så nemt, men hvis det er alt, hvad du gør, før du lader skabet stå slukket i længere tid, venter der dig muligvis en ubehagelig overraskelse – der kan nemlig udvikles stygge lugte i plasten. De kan være svære at slippe af med.

Du kan lade køleskabet og fryseren være tændt, hvis du er væk i mindre end 4 uger. Sørg for at spise alle letfordærvelige madvarer og fryse alt andet ned. Du skal også slukke for IceMaker. Væk i længere tid? Sluk!

Rengør skabet grundigt, og lad døren stå åben 

Fjern alle letfordærvelige madvarer, og sluk og/eller tag stikket ud af stikkontakten. Rengør jævnligt, så du undgår problemer med lugte eller mug. I dette indlæg fortæller vi alt om rengøring af dit skab. Det vigtigste at huske er, at du skal lade køleskabsdøren stå åben, når du har gjort rent. Så slipper du for dårlig lugt.

Slukning for IceMaker

Hvis dit produkt er udstyret med en IceMaker, skal du sørge for at indstille IceMaker til rengøringspositionen. Du kan finde information om, hvordan du gør det, i betjeningsvejledningen til dit køle-/fryseskab. I denne position vender isterningebakken nedad, så eventuelt vand løber væk. Det forhindrer også, at der kommer snavs i isterningebakken, når skabet er slukket. Når IceMaker er i rengøringsposition, skal du tage stikket ud og rengøre både skabet og IceMaker. Luk for vandet på modeller, der er tilsluttet vandforsyningen.

Når du tænder igen, skal de første tre hold isterninger kasseres.

Når du følger disse instruktioner, kan du få glæde af dit Liebherr-produkt i mange år fremover, når du tænder for det igen!

Skriv til os, hvis du har spørgsmål til rengøring af produkter eller slukning af dem i længere perioder! Brug kommentarfunktionen under dette indlæg, eller start/deltag i diskussionen med os på Facebook.