Подготовка

Стъпка: 1/9

Нарежете нарязания хляб на малки кубчета, разпределете в тава за печене и препечете в предварително загрятата фурна на 180°C (с вентилатор: 160°C, газ: степен 2-3) около 10 минути. Извадете и оставете да се охладят.

Стъпка: 2/9

Междувременно, измийте, почистете и премахнете конците на целината. Сложете настрана листата на целината. Разполовете по дължина, измийте и почистете праз лука. Нарежете целината и праз лука на парчета, респ. ленти, с широчина около 5 мм.

Стъпка: 3/9

Загрейте маслото в тенджера и оставете да се разтопи. Разбийте яйцата и млякото и разбъркайте с препечените кубчета нарязан хляб и разтопеното масло. Оставете да набъбнат около 15 минути.

Стъпка: 4/9

Измийте дивия лук, подсушете чрез оттръскване, нарежете на тънки колелца и добавете към хлебната смес. Подправете със сол, черен пипер и малко прясно настъргано индийско орехче. Добавете, с разбъркване, брашно.

Стъпка: 5/9

В тенджера, сложете да заври достатъчно подсолена вода. Намалете температурата, така че водата да ври съвсем леко. От хлебната смес, с навлажнени ръце, оформете 8 кнедли и сложете в тенджерата. Варете кнедлите до готовност, при най-ниска температура, около 12 минути.

Стъпка: 6/9

Междувременно, загрейте в тенджера олио и задушете в него, за кратко, целината и праз лука. Долейте зеленчуков бульон и добавете дълбоко замразения спанак. Варете покрити, при ниска температура, 6-8 минути.

Стъпка: 7/9

Запечете тиквените семки в тиган без мазнина.

Стъпка: 8/9

Добавете граха към зеленчуците в тенджерата. Подправете със сол и черен пипер и варете още 3-5 минути. Накълцайте на едро, сложените настрана, листа на целината.

Стъпка: 9/9

По желание, подправете зеленчуците с целина и грах, с малко прясно настъргано индийско орехче. Извадете кнедлите от тенджерата, оставете да се отцедят и гарнирайте със зеленчуците. Сложете отгоре листа от целината и тиквени семки.