Подготовка

Стъпка: 1/9

Измийте зелето и премахнете външните листа и кочана. В тенджера, сложете да заври подсолена вода.

Стъпка: 2/9

Междувременно, отделете от зелката 16 листа. Сложете зелевите листа във врящата вода и бланширайте 3-4 минути.

Стъпка: 3/9

Извадете зелевите листа, залейте със студена вода, оставете да се отцедят и подсушете чрез попиване. Изрежете твърдите средни жилки на листата.

Стъпка: 4/9

Обелете и накълцайте на ситно лука и чесъна. Загрейте 1 с.л. олио в тиган и в него задушете до прозрачност, при умерена температура, лука и чесъна.

Стъпка: 5/9

Извадете лука и чесъна и оставете малко да се охладят. Смесете с кайма, каперси, яйца, сол и черен пипер и преработете в месно тесто.

Стъпка: 6/9

Съберете по 2 зелеви листа и сложете върху тях малко от месното тесто. Навийте зелевите листа с плънката, стегнато, на сарми и завържете с кухненски конец.

Стъпка: 7/9

Загрейте останалото олио в съд за пържене и запържете в него до тъмнозлатисто зелевите сарми, при висока температура, от всяка страна.

Стъпка: 8/9

Сложете в тенджерата обикновен ким и червен пипер на прах и долейте телешки бульон. Оставете да заври веднъж и оставете зелевите сарми да се задушат, при умерена температура, покрити 35-40 минути, при това обърнете веднъж.

Стъпка: 9/9

Забъркайте соев крем в бульона, оставете да къкри, отворен, още 5 минути и подправете със сол и черен пипер. Разпределете зелевите сарми в чинии и по желание, сервирайте с кафяв ориз или картофено пюре.