Подготовка

Стъпка: 1/7

Измийте картофите и ги варете в продължение на около 12 минути в неподсолена, вряща вода (те би трябвало да са сварени, но не меки). Степента на сваряване можете да проверите с вилица или малък шиш: трябва да може да се боде лесно с вилицата, без картофът да се разпада или троши. Ако използвате традиционни картофи, оставете и тях цели и ги варете около 15-18 минути по-дълго. Когато картофите са сварени, излейте водата и оставете картофите да се охладят. Ако използвате ранни био картофи, можете да ядете и корите. В случай, че не използвате, обелете картофите напълно.

Стъпка: 2/7

Нарежете лука от Tropea на тънки филийки и ги мариновайте със сока на лимон. По този начин червеният лук става по-добре смилаем.

Стъпка: 3/7

Междувременно, варете зеления боб отделно, в продължение на около 8 минути, респ. докато се свари. За да проверите дали е сварен, дръжте боба водоравно за единия край. Тогава другият край трябва да се огъне надолу. Извадете сварения зелен боб от водата и поставете в ледена вода, за да прекратите процеса на варене и да запазите свежия му зелен цвят.

Стъпка: 4/7

Освободете баклата от шушулките и варете във водата на зеления боб, според големината, в продължение на 35 минути. Отцедете сварената бакла, отстранете кожичките и добавете баклата към зеления боб в ледената вода.

Стъпка: 5/7

Отцедете маслините. Отцедете каперсите и изплакнете солта. Нарежете чери доматите и картофите на филийки, а зеления боб на парчета.

Стъпка: 6/7

За соса, смесете олио, лимонов сок, сушени листенца риган, сол и черен пипер.

Стъпка: 7/7

Сложете в голяма купа всички зеленчуци и плодове на бобови растения, добавете пресните листа босилек и подправете със соса от олио и лимонов сок. Смесете добре продуктите помежду им внимателно. Препоръчвам за смесването да използвате винаги чисти ръце, това е най-добрият метод за такива стъпки на приготвяне.