Подготовка

Стъпка: 1/11

Отделете белтъците от жълтъците.

Стъпка: 2/11

Загрейте фурната на 200°C, горно и долно нагряване. Разбийте белтъците до полугъста консистенция с лимоновия сок и солта. Изсипете половината от захарта и по-нататък разбийте до гъстота.

Стъпка: 3/11

Смесете брашното с нишестето. Разбийте на пяна жълтъците с останалата захар и 1 с.л. топла вода. Пресейте над тях сместа от брашна.

Стъпка: 4/11

Сложете отгоре разбитите белтъци и прибавете всичко, като бъркате внимателно.

Стъпка: 5/11

Сложете лекото тесто върху застлана с хартия за печене тава, загладете и печете в горещата фурна, на средната релса, 10-12 минути.

Стъпка: 6/11

Обърнете пандишпана върху поръсена със захар кърпа и издърпайте хартията за печене. За охлаждането, покрийте с влажна кухненска къпра.

Стъпка: 7/11

За плънката, накиснете желатина в достатъчно студена вода 10 минути. Измийте лимона с гореща вода, изсушете чрез търкане и настържете кората на ситно.

Стъпка: 8/11

След това изцедете плодовете. Изсискайте желатина и разтворете в 2 с.л. горещ лимонов сок, при средна температура, не оставяйте да заври.

Стъпка: 9/11

Смесете изварата с ванилова захар и захар.

Стъпка: 10/11

Примесете останалия лимонов сок. Разбъркайте 2 с.л. от сместа в желатина и разбъркайте всичко обратно с останалата маса. Разбийте сметаната до гъстота и добавете. Оставете на хладно за около 30 минути.

Стъпка: 11/11

Намажете охладения пандишпан с крема, преди това отрежете твърдите краища на тестото. Навийте компактно рулото, поставете върху шева и оставете на студено за поне 2 часа. Поръсете с пудра захар.