Подготовка

Стъпка: 1/9

Почистете, измийте, подсушете патладжаните чрез попиване и нарежете на кубчета с големина около 1 см. Сложете кубчетата патладжан в цедка, поръсете със сол и оставете да се отцедят около 15 минути.

Стъпка: 2/9

Междувременно, обелете чесъна и лука и нарежете на малки кубчета.

Стъпка: 3/9

Загрейте олио в тиган и задушете в него до прозрачност лука и чесъна, при умерена температура.

Стъпка: 4/9

Добавете патладжана и пържете заедно 4-5 минути.

Стъпка: 5/9

Измийте чили чушката и босилека. Подсушете босилека чрез оттръскване и откъснете листата. Накълцайте чили чушката и сложете с листата от босилека в тигана.

Стъпка: 6/9

Добавете консервирани домати. Оставете да къкрят при умерена температура, покрити, около 25-30 минути. Подправете със сол, черен пипер и 1 щипка захар.

Стъпка: 7/9

Нарежете на четири тестото за пица и разточете на тънки около 1 см кори за пица. Подгответе за покриване купеното тесто за пица, според указанието на опаковката. Сложете по 2 кори за пица в леко набрашнена тава за печене.

Стъпка: 8/9

Покрийте корите за пица с рагу от патладжан и печете в предварително загрятата фурна на 240°C (вентилатор: 220°C, газ: степен 4-5) на най-долната релса около 15 минути.

Стъпка: 9/9

Междувременно, разделете козето сирене на парчета. Разпределете сиренето върху пиците 5 минути преди края на времето за печене. Измийте ригана, подсушете чрез оттръскване и откъснете листата. След печенето поръсете пиците с риган.