Подготовка

Стъпка: 1/6

Пресейте в купа двата вида брашно, смесете със солта и в средата оформете вдлъбнатина. Сложете в нея, натрошената мая с 275 мл топла вода и меда. Смесете основно откъм средата, добавете зехтин и омесете до гладко тесто.

Стъпка: 2/6

С ръце, измесете добре тестото върху набрашнен плот, в продължение на 5 минути. След това, оставете да втаса, покрито, в купа 40-45 минути на топло място, докато обемът приблизително се удвои.

Стъпка: 3/6

Междувременно, измийте чушките, почистете и нарежете на четири. Печете в тава за печене със страната с кожата нагоре под грила на фурната, докато кожата почернее и образува мехури.

Стъпка: 4/6

Сложете в купа печените чушки, покрийте и оставете 10 минути да се изпари водата. Междувременно, измийте доматите и нарежете на тънки филийки. Натрошете на ситно с ръце козето сирене. Обелете охладените чушки и нарежете на тънки ивици.

Стъпка: 5/6

Измесете добре тестото, още веднъж, за кратко и разделете на 8 порции. Оформете топки върху набрашнения плот и оставете отново да втасат 10 минути. След това ги разточете кръгли, с дебелина около 1 см и поставете в набрашнена тава за печене.

Стъпка: 6/6

Покрийте мини пиците с чушки, домати и козе сирене. Посолете и подправете с люти подправки, след това печете в предварително загрятата фурна на 250°C (с вентилатор 220°C, газ: най-висока степен),около 15 минути. Измийте босилека, подсушете чрез изтръскване, отскубнете листата от дръжките и нарежете на ситно. Поръсете мини пиците с орехово олио, гарнирайте с босилек и сервирайте.