Подготовка

Стъпка: 1/10

Полейте соевите кълнове в цедка с вряща вода и оставете да се отцедят добре. Обелете картофите, почистете китайското зеле, измийте и нарежете двата продукта на много тънки ивици.

Стъпка: 2/10

Измийте ориза с течаща вода в цедка, сложете да заври с малко по-малко от двойното количество леко подсолена вода и оставете да набъбне, покрит, при ниска температура, за около 25 минути.

Стъпка: 3/10

Измийте филетата от пилешки гърди, подсушете чрез попиване и нарежете на тънки ивици. Добавете соеви сосове, кетчуп, оризов оцет и пастет от скариди и мариновайте в тях месото.

Стъпка: 4/10

Извадете месото от маринатата, оставете да се отцеди и запържете добре в половината от олиото от всички страни, извадете от уока. Сложете настрана маринатата.

Стъпка: 5/10

Разполовете чили чушките по дължина, извадете семките, измийте и нарежете, напречно, на тънки ивици. Обелете и накълцайте лука и чесъна. Загрейте останалото олио и запържете в него сместа с разбъркване.

Стъпка: 6/10

Добавете китайското зеле и морковите, задушете за кратко заедно.

Стъпка: 7/10

Добавете ориза и маринатата, пържете за кратко, с обръщане.

Стъпка: 8/10

Изплакнете скаридите в гевгир със студена вода, оставете да се отцедят и смесете с ориза. Добавете отново и месото, затоплете добре всичко още веднъж.

Стъпка: 9/10

Подправете и напълнете Наси горенг в купички, натиснете добре. Разбийте яйцето с вилица. Затоплете 1 с. л. олио в тиган, при ниска температура. Сложете разбитото яйце в тигана и печете 3 минути, при това обърнете веднъж. Навийте омлета и нарежете на тънки ивици.

Стъпка: 10/10

Обърнете Наси горенг върху подгряти чинии и сервирайте, гарниран с ивици омлет, лимонена трева и мента.