Подготовка

Стъпка: 1/8

За яйцата, в тенджера сложете да заври около 1 л вода с оцет, дафинови листа и лимонова кора. Обелете джинджифила, нарежета на филийки и сложете във водата за готвене. Измийте и добавете чили чушката. Намалете температурата. С лъжица за готвене създайте във водата лек водовъртеж.

Стъпка: 2/8

Разбийте яйце в чаша и го оставете да се плъзне във врящата вода. Уловете яйцето с черпак, за да запази формата си. Поширайте яйцето във врящата вода 3 - 4 минути. То е сварено, когато жълтъкът още поддава при леко натискане с пръст. Извадете пошираното яйце и го поставете в хладка подсолена вода. Поширайте също още 4 яйца.

Стъпка: 3/8

Сложете брашното и галетата, съответно, поотделно в чиния. Разбийте петото яйце със сол, черен пипер, индийско орехче и тимян. При нужда, освободете пошираните яйца от белтъчни нишки, обърнете ги първо в брашно, после в разбитото яйце и накрая ги оваляйте в галетата.

Стъпка: 4/8

Загрейте в тиган достатъчно олио и изпечете в него панираните яйца, от всички страни, до златистокафяво. Извадете яйцата и ги оставете да се отцедят за кратко върху кухненска хартия.

Стъпка: 5/8

За салатата, измийте, изчистете, подсушете чрез центрофугиране и накъсайте на парчета,с удобен размер, спанака и листата от маруля.

Стъпка: 6/8

Пържете бекона в незалепващ тиган, докато стане хрупкав.

Стъпка: 7/8

Разбъркайте оцета с бульона, сол, черен пипер и горчица и разбийте енергично с олиото.

Стъпка: 8/8

Разпределете в чинии спанака и листата от маруля, сложете бекона на парчета и изпечените яйца до тях. Подправете леко с люти подправки и сервирайте.