Подготовка

Стъпка: 1/8

Загрейте фурната до 120°C, горно и долно нагряване. Измийте пилешките гърди, подсушете чрез попиване и посолете. Загрейте в тиган зехтина и запържете в него пилешките гърди, от страната на кожата, до златистокафяво. Обърнете и пържете от другата страна, също още 2 минути.

Стъпка: 2/8

Обелете чесъна. Измийте мащерката и подсушете чрез оттръскване. Измийте лимонената трева и разполовете напречно. Сложете пилешките гърди в малка тава за печене, покрийте с лимонена трева, мащерка и чесън и поръсете с бульона от пърженето. Гответе до готовност, пилешките гърди във фурната, за около 15 минути.

Стъпка: 3/8

Междувременно обелете щалота и накълцайте на много ситно. Изтрийте гъбите, почистете и нарежете на тънки филийки.

Стъпка: 4/8

Разтопете в тиган маслото и запържете в него гъбите с малкото лукче, с обръщане, от време на време, зачервете леко, посолете и подправете с люти подправки.

Стъпка: 5/8

Охладете бързо двата продукта с бялото вино. Долейте пилешкия бульон и сгъстете течността, приблизително до половината. Загрейте в тенджера, достатъчно, подсолена вода и варете в нея лингуините, според указанието на опаковката ал денте. Обелете морковите, при това оставете по тях малко листа, измийте и варете в подсолена вода за 5-6 минути. Изплакнете дивия лук, подсушете и нарежете на тънки кръгчета.

Стъпка: 6/8

Разбъркайте crème fraîche и подправете гъбения сос.

Стъпка: 7/8

Навийте на спирали лингуините с вилица за месо, сложете в подгряти чинии и сложете до тях по 2 моркова.

Стъпка: 8/8

Извадете пилешките гърди от фурната, изрежете гръдните филета от костите, сложете до пастата и полейте с гъбения сос. Поръсете всичко с кръгчета див лук и сервирайте веднага.