Подготовка

Стъпка: 1/7

Потопете желатина в студена вода. Обелете шалотите, нарежете на тънки пръстени и ги поставете в тиган със сос, доматен сок, бяло вино, червен пипер, семена от горчица, дафинов лист и черен пипер. Кипнете и задушете за 2 минути. Отстранете от котлона.

Стъпка: 2/7

Изцедете желатина и го добавете в тенджерата. Разбърква се, докато се разтвори. Добавете оцета и оставете за 25 минути. Прецедете през сито, оставете да се охлади и поръсете обилно със сол.

Стъпка: 3/7

Междувременно, измийте, нарежете чушките наполовина и изчистете от семките. Поставете чушките на тава за печене, като ципата е обърната нагоре и запечете на гореща скара, докато кожата не почернее. Поставете чушките в купа, покрийте и оставете за 10 минути. Обелете ципата на чушките и нарежете месото им на ленти, 5 мм широки.

Стъпка: 4/7

Нарежете пилешките гърди на 5 мм ленти. Измийте магданоза, подсушете и нарежете на ситно. Смесете магданоза с чушките и нарязаното пиле и овкусете със сол и черен пипер.

Стъпка: 5/7

Разделете сместа между 4 х 150 мл купички и изсипете върху охладената желеобразна смес. Оставете да стегне поне 6 часа в хладилника.

Стъпка: 6/7

Потопете основата на съдовете за кратко в гореща вода, след това извадете желетата.

Стъпка: 7/7

Сервирайте със салата.