Подготовка

Стъпка: 1/10

Сложете да заврат 500 мл вода с малко сол и маслото, добавете полентата, с разбъркване. Оставете да бухне веднъж, сложете настрана, оставете малко да се охлади и прехвърлете в купа.

Стъпка: 2/10

Добавете яйцето и разбъркайте.

Стъпка: 3/10

Загладете сместа с полента в застлана с фолио, за съхраняване на хранителни продукти, форма и оставете да се охлади в хладилника около 2 часа.

Стъпка: 4/10

Междувременно, почистете, измийте спанака, бланширайте във вряща вода, полейте с леденостудена вода и оставете да се отцеди. Изстискайте добре и накълцайте. Сложете в купа.

Стъпка: 5/10

Нарежете Горзонзолата на малки парчета, смесете със спанака, пресовайте към тях чесъна, добавете сол и черен пипер. Подправете сместа.

Стъпка: 6/10

Обърнете подготвената смес с полента върху дъска, махнете фолиото.

Стъпка: 7/10

Нарежете полентата на 8 ромба.

Стъпка: 8/10

Поставете ромбовете в намазаната с масло форма за печене.

Стъпка: 9/10

Разпределете отгоре спаначената смес.

Стъпка: 10/10

Запечете до златистокафяво в предварително загрятата фурна под скарата около 5-7 минути. Междувременно, почистете салатата, измийте и подсушете чрез центрофугиране. Измийте доматите и разполовете или нарежете на четири. От оцета, горчицата, солта и меда забъркайте дресинг. Разбийте олиото. Смесете салатата с доматите и мариновайте. Разпределете в чинии. Поставете в тях парчетата полента, поръсете с босилек и сервирайте.