Подготовка

Стъпка: 1/12

Пригответе всички продукти.

Стъпка: 2/12

Опърлете за кратко пъдпъдъците и отстранете налични перушини и пера.

Стъпка: 3/12

Откъм шията, отделете с остър нож гръдните кости и ги извадете.

Стъпка: 4/12

По този начин, отделете гръдните кости на всички пъдпъдъци.

Стъпка: 5/12

Нарежете багетата на малки кубчета. Изплакнете черния дроб, подсушете чрез попиване и нарежете на ситно. Измийте ябълката, нарежете на четири, изрежете семенната кутийка и също нарежете на малки кубчета. Изплакнете майорана, подсушете чрез оттръскване, откъснете листата и накълцайте.

Стъпка: 6/12

За кратко, запържете ябълковите кубчета в горещ тиган в 1 с.л. масло.

Стъпка: 7/12

Добавете черния дроб с майорана и продължете да пържите заедно 1-2 минути. Свалете от огъня и оставете леко да се охлади. Подправете със сол и черен пипер.

Стъпка: 8/12

Сложете в купа хлебните кубчета и добавете сместа от ябълка и черен дроб. Смесете добре.

Стъпка: 9/12

Загрейте фурната на 160°C, долно и горно нагряване. Напълнете сместа в пъдпъдъците.

Стъпка: 10/12

Затворете отворите, съответно, с клечки за зъби. Подправете от всички страни със сол и черен пипер и в годен за фурна тиган запържете до златистокафяво в 1 с. л. горещо масло от всички страни. Долейте малко оцет, добавете пресованите скилидки чесън и печете до готовност във фурната около 20 минути. Междувременно, поливайте отново и отново с течността за пържене.

Стъпка: 11/12

Междувременно, измийте къдравото зеле, почистете, отстранете твърдите жилки на листата и бланширайте листата в подсолена вода 4-5 минути. Залейте със студена вода, оставете да се отцеди и накълцайте на едро. Изплакнете магданоза, изсушете чрез изтръскване и отскубнете листата.

Стъпка: 12/12

Обелете и нарежете на малки кубчета лука. Нарежете на малки кубчета и сланината и запържете до прозрачност, заедно с лука, в останалото горещо масло в тенджера около 2 минути. Поръсете с брашното и долейте бульона със сметаната. Оставете да къкри около 5 минути, докато леко се сгъсти. Добавете къдравото зеле с магданоза и не пасирайте на прекалено фино пюре с пасатора. Подправете със сол, черен пипер и индийско орехче. Извадете пъдпъдъците от фурната, отстранете клечките за зъби и разполовете. Сложете в чиния върху къдравото зеле и сервирайте.