Подготовка

Стъпка: 1/14

За дресинга: разбъркайте чили соса в малка купа с оцет, лимонов сок и мед. Долейте двете масла и ги разбийте добре. Разбъркайте соев сос, сол, черен пипер и подправете дресинга с мед, сол и черен пипер.

Стъпка: 2/14

Измийте дивия ориз и оставете да се отцеди.

Стъпка: 3/14

Загрейте в тенджера бульона, добавете дивия ориз и оставете да къкри, покрит, 25-30 минути. Свалете ориза от топлинния източник и го оставете да поеме още малко.

Стъпка: 4/14

Изплакнете елдата, сложете я в тенджера и оставете да заври с 250 мл вода и 1 щипка сол. Изключете печката и оставете елдата да набъбне, покрита, върху топлата плоча около 20 минути, докато поеме водата.

Стъпка: 5/14

Сложете елдата в гевгир, изплакнете и оставете да се отцеди. В тиган загрейте 1 с.л. олио и пържете в него елдата, докато стане хрупкава, след това поставете настрана.

Стъпка: 6/14

Загрейте фурната до 200°C, горно и долно нагряване. Намажете тава за печене с 1 с.л. олио и разпределете в нея лешниците. Печете лешниците във фурната 10 до 12 минути, извадете ги, сложете ги в малка купа и ги оставете да се охладят.

Стъпка: 7/14

Обелете лука и го нарежете на филийки с дебелина около 1 см.

Стъпка: 8/14

Намажете тавата с останалото олио, разпределете в нея филийките лук и печете във фурната около 10 минути, при това, обърнете веднъж. Извадете лука и оставете да се охлади за кратко.

Стъпка: 9/14

Сложете дивия ориз с охладената елда в купа и смесете с дресинга.

Стъпка: 10/14

Обелете портокалите и ги нарежете на резени. Съберете в съд изтичащия сок и го добавете към дивия ориз.

Стъпка: 11/14

Измийте, почистете, подсушете радичио чрез центрофугиране и накъсайте или нарежете листата на парчета. Измийте, почистете, нарежете краставицата на четири по дължина и нарежете на парчета.

Стъпка: 12/14

Измийте, почистете репичките и нарежете половината на резени, половината на четири.

Стъпка: 13/14

Добавете радичио, краставици, резени репички, лешници и лук към сместа от див ориз и елда.

Стъпка: 14/14

Смесете добре продуктите за салатата. Добавете портокалите и четвъртините репички, оставете за малко салатата да поеме добре, сложете в чинии, смелете малко черен пипер върху нея и сервирайте.