Подготовка

Стъпка: 1/11

Разтворете маята в млякото.

Стъпка: 2/11

Сложете двата вида брашно в купа и направете вдлъбнатина.

Стъпка: 3/11

Налейте млякото с маята, разбъркайте с малко брашно от периферията и оставете мекото тесто да втаса, покрито, около 15 минути. Добавете сол, сирене и маслото. Смесете всичко с останалото брашно и омесете до гладко тесто. Оставете тестото да втаса, покрито, около 45 минути, докато по повърхността се покажат пукнатини.

Стъпка: 4/11

Пригответе всички продукти за гарнитурата.

Стъпка: 5/11

Намажете тава за печене с масло.

Стъпка: 6/11

Разточете тестото върху леко набрашнен плот, малко по-голямо от тавата. Покрийте тавата с тестото, оформете ръб и оставете тестото отново да втаса, покрито с кърпа, около 30 минути.

Стъпка: 7/11

Настържете на ситно сиренето Ементал.

Стъпка: 8/11

За гарнитурата, обелете лука, разполовете и нарежете на тънки ивици. Измийте, почистете праз лука и нарежете на тънки пръстени.

Стъпка: 9/11

Изплакнете билките, подсушете чрез оттръскване, откъснете листата и накълцайте на ситно.

Стъпка: 10/11

Разтопете маслото в тиган и в него запържете лука до прозрачност. Добавете праз лука, запържете и него за кратко, след това охладете бързо с бульона. Подправете всичко със сол, черен пипер и индийско орехче и примесете билките. Оставете сместа от лук и праз лук да къкри още 8-10 минути, след това поставете настрана и оставете малко да се охлади.

Стъпка: 11/11

Загрейте фурната на 200°C, горно и долно нагряване. Поръсете блата от тесто с половината от настърганото сирене. Разпределете отгоре сместа от лук и праз лук, поръсете с останалото сирене и фъстъците. Разбийте с тел яйцата в купа със сметаната, посолете и подправете с люти подправки. Разпределете заливката върху сместа от лук и праз лук. Печете сладкиша до златистокафяво във фурната около 40 минути. Извадете и сервирайте сладкиша.