За съжаление, миризмите в хладилника не винаги са приятни. Сладкишите могат да изпълнят кухнята с прекрасен аромат когато се отвори вратата на уреда. От друга страна, миризмата от сиренето (и особено ако е от синьото), развалени или застояли храни и ястия като цяло не е толкова приятна. Въпреки това, не винаги е лесно да разберете защо и какво мирише в хладилника. Затова по-долу ще представим няколко интересни и лесни съвета за „по-ароматен“ хладилник.

4 трика за „по-приятен“ хладилник.

Ето няколко прости стъпки, които можете да предприемете, за да предотвратите неприятната миризма във вашия домакински уред:

  • Почиствайте и поддържайте хигиената в хладилника на необходимото ниво. Добре е да почиствате рафтовете и аксесоарите на всеки четири седмици за да предотвратите появата на „странни“ миризми (а и всеки обича хладилникът да лъщи).
  • Ако хладилникът е изключен е най-добре да оставите вратата отворена. По този начин ще циркулира свеж въздух и ще предотврати появата на неприятни миризми.
  • Уверете се, че нямате течове. В противен случай течностите биха могли да се появят в отводнителната система и да се натрупват. Ако възникне такъв проблем, незабавно почистете теча с вода и препарат. На по-голяма част от уредите отводнителният отвор е на задната стена, над чекмеджето за зеленчуци или отделението BioFresh (ако имате уред на Liebherr с тази функция).
  • Филтрите с активен въглен FreshAir Liebherr винаги осигуряват оптимално качество на въздуха и неприятните миризми нямат шанс, ако филтърът се подменя навременно.

5 съвета за премахване на миризми от хладилника.

Ако усетите неприятна миризма, когато отворите вратата на хладилника или ако уредът ви мирише и е затворен, е препоръчително да се предприемат спешни действия. Ние събрахме няколко доста полезни начина за елиминирането им.

  • Поставете купа за кафе в хладилника. В някои случаи това абсорбира неприятни миризми. Добра алтернатива в „борбата“ също така е содата за хляб.
  • Всички уреди имат меки гумени елементи, които за съжаление улавят неприятните миризми много бързо. В такъв случай е добре да ги подменяте от време на време, ако е необходимо. Най-добре е да се свържете с колегите ни от отдел обслужване на клиенти и сервиз.
  • Мръсотията винаги намира своя начин да „изпъкне“ и може да се скрие дори под стъклените рафтове и държачи. Извадете и ги почистете с влажна кърпа и препарат (ако е необходимо) или накиснете в хладка вода.
  • Неприятна миризма може да се появи и от изтичането на кондензат. В такъв случай, почистете отвора за източване с вода и почистващ препарат.
  • В случай че миризмата не е изчезнала, тя може да присъства и в контейнера за размразяване. Почистването в този случай трябва да се извършва само от експерт.

 

Имали ли сте някакви неприятни миризми от хладилника и от къде са се появили? Какво направихте, за да освежите въздуха? Ще се радваме да получим съвет от всички вас! Можете да ни намерите във Facebook и Instagram.