На 28.03.2020 г. в Пловдив за осми пореден път ще се проведе инициативата Active Green – кампания на Либхер Хаусгерете-Марица за опазване на околната среда, стартирала успешно още през 2012 г. Благодарение на нашите сътрудници тази доброволческа инициатива получи много положителни обществени отзиви.

Благодарение на активната подкрепа и съдействие на нашите сътрудници през 2012 г. стартирахме успешно доброволческата инициатива Active Green. След добрите отзиви от Вас и обществеността събитието се повтори и през следващите години.

Active Green е добра практика, показваща ангажимента на Либхер към обществото и подобряваща средата, в която живеем ние, нашите деца, близките и познатите ни. По време на досегашните събития сътрудниците на Либхер събраха и освободиха природата от тонове пластмаса, стъкло и битов отпадък, възстановиха оградите на детски площадки в различни райони в Пловдив.

И тази година отново сме Active Green!На 28 март 2020 (събота) предстои провеждането на поредното мероприятие на кампанията. И този път ще акцентираме върху дейности по почистване, засаждане на дръвчета и най-вече на ремонта и възстановяването на детски и спортни площадки, кътчета за отдих и др.

Местата, за чието облагородяване ще се погрижат нашите сътрудници, вече са известни.

Те ще положат грижи за следните локации:

 1. Район Централен– детска площадка на ул. “Тополница“ № 3–ремонт на съоръжения, боядисване на ограда и пейки; залесяване;
 2. Район Тракия- парк „Кан Крум“ на ул. „Съединение“ 131, засаждане на растителност;
 3. Район Южен – дом за стари хора “Свети Василий Велики”, ул “Коматевско шосе“ №28– поставяне и ремонт на пейки; залесяване;
 4. Квартал Коматево – парк срещу читалище „Иван Вазов“ ул. „Коматевско шосе“ 139– залесяване, ремонт и боядисване на пейки;


Това не е единственото, което Либхер прави за природата!


Либхер има изградена политика за опазването на околната среда и цялото производство на домакински уреди е съобразено с нея.

В Либхер-Хаусгерете Марица е въведена Системата за управление на околната среда ISO 14001:2004 , част от интегрираната система за управление (ИСУ) .

Идеята за опазване на околната среда е внедрена и утвърдена във всички процеси и в мисленето на сътрудници и ръководители, като по този начин подпомага устойчивото развитие на предприятието.

Мерки за опазване на околната среда в развойната дейност


 • Спазва се концепцията за опазване на околната среда още при проектирането на продукта
 • Използване на хладилен агент R600a (изобутан)
 • Все по-голяма енергийна ефективност – Най- добър в този клас

Високо ефективни компоненти

 • Контролиране на скоростта на компресора
 • Енергоспестяващи вентилатори
 • Изолация чрез вакуум панели
 • LED осветление – енергийно  ефективно и с дълъг експлоатационен живот

Либхер се ангажира с опазването на околната среда:


По-дългият живот на уредите, енергийната ефективност, рециклирането на отпадъците и щадящото използване на ресурсите е част от нашата политика, част от нашия начин на живот. И ако опазването на средата, в която живеем ние и нашите деца ви интересува, ако искате да я подобрите, заповядайте с нас на 28.03.2020, за да помогнем заедно на природата.