BioFresh: защо храните остават за по-дълго свежи в DrySafes и HydroSafes

Понякога имаме нужда от повече влажност, друг път от по-малко…всичко зависи от това, което се отразява най-добре на храната. В уредите на Либхер, оборудвани с технологията BioFresh, двете чекмеджета DrySafes и HydroSafes осигуряват оптимални условия за съхранение на различните видове храни.

Свежестта, богатството на витамини и разнообразието са най-добрите рецепти за модерната фитнес кухня. Колкото по-свежи са хранителните продукти, толкова по-ценни са те за здравословното хранене. Една добра причина да изберете уред с BioFresh на Либхер. При температура малко над 0°C и идеална влажност на въздуха плодовете и зеленчуците, месото, рибата и млечните продукти запазват до три пъти по-дълго своите здравословни витамини, деликатния си аромат и апетитния си външен вид, отколкото в традиционно хладилно отделение.

biofresh (1)

Можете ли да си спомните последния път, когато оставихте на съхранение в хладилника плодове, зеленчуци, риба или месо? Каква част от тази храна всъщност не беше изядена заради загубата на свежест и апетитен външен вид в резултат на няколкото дни престой в охладителния уред?

Причините за това най-често са съхранение на храната в неподходяща среда.

Когато продуктите са оставени при подходящите за тях условия, прясната храна може да се радва на добри вкусови качества много по-дълго, както и да задържи хранителната си стойност под формата на витамини, минерали и микроелементи, разбира се и да си запази вкуса.

Специалните отделения на технологията на Либхер – BioFresh  (DrySafe и HydroSafe) ще ви подсигурят оптималните условия за съхранение.

BioFreshPlus_Bel

Съдържанието на витамини и минерали в плодовете, зеленчуците, месото, рибата и млечните продукти ще се запази много по-дълго в Биофреш чекмеджетата при температура малко над 0°C и правилното ниво на влажност, отколкото ако се съхраняват в стандартно хладилно отделение. BioFresh отделенията предлагат един вид среда с „направена по поръчка свежест“ за храни. Нека да видим как…

Отделението DrySafe („dry“ = от англ. сух), което се отличава с ниско ниво на влажност и ниски температури, е идеално за съхранение на риба, месо и млечни продукти – основно за съхранение на храни с ниско съдържание на вода.

Важно: продуктите, съхранявани в отделението DrySafe трябва да са в херметически затворена опаковка, за да се предотврати изсушаване, освен ако не целите това. Може лесно да разберете кое е чекмеджето DrySafe, тъй като при него няма плъзгач за контрол на влажността.

Перфектно организиране на храната в хладилника: в чекмеджето DrySafe може да съхранявате сирене, месо и риба, докато в HydroSafe може да държите плодовете и зеленчуците.

Перфектно организиране на храната в хладилника: в чекмеджето DrySafe може да съхранявате сирене, месо и риба, докато в HydroSafe може да държите плодовете и зеленчуците.

От друга страна, чекмеджето HydroSafe (“hydro”= “влажен”) е идеално за съхранение на плодове и зеленчуци, т.е. храни, които имат високо съдържание на вода – повече от това на сиренето, кашкавала или месото. За разлика от DrySafe, това чекмедже разполага с плоскост за регулиране, който ще ви даде възможност да регулирате влажността в него. Като общо правило при съхранението на продукти в отделението HydroSafe е, че колкото повече храна съхранявате в него, толкова по-широко трябва да отворите контрола за регулиране на влажността, за да позволите на влагата да се предвижва.

Иконките на контролния плъзгач имат следните значения: 1 капчица означава ниска влажност на въздуха, а няколкото капки в другия край разбира се, обозначават по-високата влажност.

Моля обърнете внимание: храните, съхранявани в HydroSafe винаги трябва да са с премахната опаковка, за да може въздухът оптимално да циркулира около продуктите. Вероятно сте запознати с типичното за някои зеленчуци „изпотяване“, което се получава докато са в найлонов плик, поставени в регулярното чекмедже за плодове и зеленчуци в хладилника. Тези храни трябва да „дишат“ – някои търговци добре знаят това и може би сте забелязали, че те увиват салатата в хартия, а не в найлонови торбички.

Научете повече за технологията BioFresh от следващото видео:

Искате ли да имате достъп през мобилния си телефон до още информация за BioFresh?

Кликнете тук, за да изтеглите безплатното BioFresh приложение на Либхер  за iPhone, iPad и android устройства

Имате ли въпроси свързани с DrySafes или HydroSafes? Пишете ни! Използвайте полето за коментари тук отдолу или се присъединете в дискусията заедно с нас във Facebook.