По случай наближаващото лято сме ви приготвили изкушаващи рецепти за коктейли, които ще ви разхладят в идващите горещи летни дни.

Коктейл с мента и диня


Определено няма да сбъркате, ако решите да приготвите този коктейл. Той е идеален за късна закуска или вечеря.

Необходими продукти: пюре от диня, ментови листа, бяло вино, тънки парченца диня за украса.

Начин на приготвяне: Смесете динята и виното в шейкъра или разбъркайте добре в широка кана, ако количеството е по-голямо. Сипете в чаша и добавете ментовите листа и парченцата диня.

Безалкохолен вариант: заместете виното със сайдер или сода.

Кралицата на перлите


Неподправена екзотика и стил – коктейлът е истинско изкушение за сетивата. Можете да го поднесете и вместо десерт.

Необходими продукти за приготвяне: водка, кокосово мляко, сироп или нектар от личи, сок от лайм, перли саго, кокосови стърготини.

Начин на приготвяне: комбинирайте водката, кокосовото мляко, сиропа от личи и лед в шейкъра. Получената напитка изсипете в коктейлна чаша или в кокосова черупка. Добавете перлите саго и кокосовите стърготини.

Безалкохолен вариант: не прибавяйте водка.

Мохито с грейпфрут


Класически коктейл, към който сме добавили глътка лятно настроение.

Необходими продукти: тънко нарязани грейпфрути и лимони, мента, захар, ром, лимонов сок, газирана вода.

Начин на приготвяне: смесете малка част от лимоновия сок, ментата и захарта в чаша или кана. Разбъркайте добре сместа, за да може ментовият вкус да изпъкне, а захарта да се разтопи. Изцедете лимоните и грейпфрутите, като добавите към тях рома. Разбъркайте всичко заедно и към готовия коктейл добавете сода и лед. Украсете чашата с парченца грейпфрут или лимон.

Безалкохолен вариант: не прибавяйте ром.

Цитрусова Сангрия


Пренесете се в духа на Испания – невероятна фиеста от вкусове.

Необходими продукти за приготвяне: шардоне (или друго бяло вино), ситно нарязани пресни ягоди, лимонови резенчета, резенчета грейпфрут, газирана вода, лед.

Начин на приготвяне: поставете ягодите и резенчетата от лимон и грейпфрут в голяма кана. Полейте плодовете с бялото вино, разбъркайте добре и оставете сместа да преседи една нощ в хладилника. Преди сервиране добавете към сангрията лед и газирана вода.

Безалкохолен вариант: заместете виното с повече газирана вода.

Английска градина


Освежаващ пролетен коктейл, който ще ви завладее с цветен аромат и наситен вкус. Комбинира се идеално с морски деликатеси, салати или леки местни деликатеси.

Необходими продукти за приготвяне: сухо розе, сок от лайм, парчета диня, розмарин, парченца лайм, щипка сол.

Начин на приготвяне: розето и сокът от лайм се смесват във висока чаша. Допълнете натрошен лед в чашата и щипка сол и разбъркайте отново. Прибавете още малко натрошен лед и завършете коктейла с парченцата диня, резенчетата лайм и розмарина.

Безалкохолен вариант: използвайте сода вместо розе.

Коктейл „Манго Джулс“


Няма как да пропуснем една истинска класика сред коктейлите.

Необходими продукти за приготвяне: зрели манго плодове, мляко, ванилов сладолед, екстракт от ванилия, ром, захар и сок от ананас.

Начин на приготвяне: пасирайте всички съставки в блендера, добавете лед и отново пасирайте, докато се получи еднородна смес.

Безалкохолен вариант: не слагайте ром.