За 14-ти пореден път фирма Либхер-Хаусгерете Марица зарадва сътрудниците си с традиционния Ден на здравето и спорта. Това, което отличи тазгодишното събитие, беше фокусът върху малчуганите,  съвпадащ с Деня на детето – 1.06.2019.

Бъбълфутбол, йога, бягане и състезаване с чували, баскетбол и тенис на маса бяха само част от активностите, които домакините организираха за своите гости. Фирмата беше подготвила различни изненади, с които да възнагради малките спортисти за участието им.За децата кулминацията беше състезанието по народна топка с пет топки, което се проведе със съдействието на президента на Българската федерация по народна топка – Константин Миладинов. Липсата на ограничения във възрастта  позволи на  всички присъстващи деца да се включат във вълнуващото приключение на доджбол-а, а на някои възрастни – да си припомнят часовете по физическо възпитание от тяхното детство.

За първи път в рамките на спортния празник се проведе оспорван турнир по тенис на корт за сингъл и двойки.  Въпреки че съвпадна като време с турнира от големия шлем – Roland Garros, тенисистите от Либхер успяха да приковат вниманието на публиката, която ги подкрепяше, и да я заредят с положителни емоции.И тази година в рамките на Деня на здравето и спорта се проведе дългоочакваният от сътрудниците на Либхер фирмен футболен турнир. За него се записаха общо 9 отбора, като след емоционални и напрегнати мачове в предварителните групи на финала заслужено премериха сили отборите на „Dream Тeam“ и „Жълтата подводница“. Оспорваното дерби завърши с 2:6 за футболистите от жълто-черния отбор, които заслужено вдигнаха за първи път купата и получиха медали.Темата за здравословния начин на живот е водеща и в други компании от фирмената група „Либхер“ и се подкрепя активно посредством подобни инициативи.

„Либхер“ благодари на всички сътрудници и техните семейства за участието им в едно от най-желаните  и най-очаквани фирмени събития  – Деня на здравето и спорта, и обещава нови приятни изненади за следващото издание.