На 11 12.05.2019 г. ще се проведе петото издание на Дефиле „Вино и гурме“, на което Либхер Домакински уреди е част от спонсорите.

Символичното откриване на пролетния сезон на виното ще се състои на 11.05.2019 от 11:00 ч. в град Пловдив в началото на Стария град, съпроводено от богата музикална програма, след която по традиция ще ви поведем на изключителна дегустационна обиколка, съчетаваща история, култура, вино и гурме. Дегустациите са с начален час 11:00 и продължават до 19:00 часа, а в неделя до 18.

В двата дни на фестивала посетителите могат да се запознаят отблизо с историята на Пловдив и културата на виното и храната.

Дефиле „Вино и гурме“ популяризира българското вино и кухня и развива винения, кулинарния и културния туризъм в Пловдив вече пет поредни години. Отбелязвайки титлата Европейска столица на културата за 2019г. и настъпващата пролет, производителите на вино представят в неповторимата възрожденска атмосфера на ресторантите и музейните къщи, както и галериите в Стария град своите подходящи за сезона вина, а ресторантьорите подбират най-добрите ястия за тях.

Четвъртото издание на Дефиле „Вино и гурме“ през 2018г. регистрира рекорден брой участници – над 8 000 души, сред които и много чуждестранни посетители.

За повече информация вижте тук >>