Либхер-Хаусгерете беше отличена с наградата за дизайн German Design Award 2018. Това е един от най-престижните в света конкурси за дизайн, високо ценен както в индустрията, така и извън нея.

Щастливи сме, че реномираното жури даде тази награда на нашите уреди. Това е потвърждение на постоянния ни стремеж да произвеждаме иновативни хладилници и фризери , които не само впечатляват със своята функционалност и удобство, но и изпълняват най-високите ни амбиции в дизайна, определяйки стандартите в сектора.“, коментира Гюнтер Шпрол, маркетинг мениджър на Либхер-Хаусгерете.

Тази година отличието се присъди на Либхер за изключителното качество на дизайна, който компанията влага в уредите си, чиято визия и концепция съдържа решения, показващи ангажимента и при създаването на отличен външен вид и функционалност. Комбинираните уреди от гамата BluPerformance, оборудвани с технологията BioFresh CBNies 4858, CBNi 4858, CBNP 4858, CBNPes 4858, CBNPbs 4858, CBNigw 4855, CBNigb 4855, CBNPgw 4855 и CBNPgb 4855 изпълниха безупречно високите очаквания на журито и заради това бяха удостоени с престижната награда German Design Award 2018.

Своите доводи журито обясни така:

Съвременните, високо технологични хладилници и фризери от серията BluPerformance впечатляват с разнообразни полезни функции, които не само гарантират, че широкия спектър от различни храни ще бъдат съхранявани при оптимални условия, но и ще осигурят максимален комфорт за работа на потребителя. Тези модели работят и при много ниски нива на шум.

Наградата German Design Award се присъжда ежегодно от 2012 г. на конкурс, в който се състезават компании в сферата на продуктовия и информационен дизайн. Церемонията по награждаването ще се състои през февруари 2018 г. по време на търговския панаир Ambiente във Франкфурт.